Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο συνδυασμού εμβολίων για να αυξήσει την αποτελεσματικότητά τους

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 18:24 Κορωνοϊός: Η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο συνδυασμού εμβολίων για να αυξήσει την αποτελεσματικότητά τους

Η Κίνα εξετάζει επίσημα το ενδεχόμενο μικτής χρήσης εμβολίων κατά του κορωνοϊού, ως έναν τρόπο για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού. Αυτό δήλωσε το Σάββατο (10/4) ο Γκάο Φου, υπεύθυνος για τον έλεγχο μετάδοσης των ασθενειών στην χώρα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, τα κινεζικά εμβόλια κατά του κορονοϊού υπολείπονται άλλων εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων και των εμβολίων Pfizer και Moderna, αναφορικά με την αποτελεσματικότητά τους, αλλά απαιτούν λιγότερο σχολαστικούς ελέγχους θερμοκρασίας, στη διάρκεια της αποθήκευσης τους.

Τα εμβόλια που είναι διαθέσιμα τώρα «δεν έχουν πολύ υψηλά ποσοστά προστασίας» δήλωσε το Σάββατο (10/4), ο Γκάο Φου διευθυντής των Κινεζικών Κέντρων για τον Έλεγχο των Ασθενειών και της Πρόληψης, στη διάρκεια μιας διάσκεψης στην κινεζική πόλη Τσενγκτού. «Ο εμβολιασμός με τη χρήση εμβολίων από διαφορετικές τεχνικές γραμμές, εξετάζεται» είπε ο ίδιος.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ