Η σημαία του πρίγκιπα Φίλιππου με το ελληνικό εθνόσημο - Με αυτή θα σκεπαστεί το φέρετρό του

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 18:22 Η σημαία του πρίγκιπα Φίλιππου με το ελληνικό εθνόσημο - Με αυτή θα σκεπαστεί το φέρετρό του

Η σημαία του πρίγκιπα Φίλιππου που θα εκτεθεί στη κηδεία του στις 17 Απριλίου

Η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, συζύγου της βασίλισσας της Βρετανίας Ελισάβετ, θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου, όπως ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και θα τελεστεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο κάστρο Ουίνδσορ και θα προηγηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλη τη χώρα.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι 30, με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ να τονίζουν πως η τελετή θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους περιορισμούς που ισχύουν λόγω της πανδημίας της COVID-19, κάτι που σημαίνει πως τα μέλη της βασιλικής οικογένειας περιλαμβανομένης της βασίλισσας αναμένεται να φορούν μάσκα.

Αυτά όμως έχουν ήδη γίνει γνωστά εδώ και ημέρες…Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι το φέρετρο του πρίγκιπα Φιλίππου θα σκεπαστεί με την προσωπική του σημαία, σε όλη τη διάρκεια της τελετής, και αυτή η σημαία φέρει και την σημαία της Ελλάδας.

Η σημαία του πρίγκιπα Φίλιππου με το ελληνικό εθνόσημο- Με αυτή θα σκεπαστεί το φέρετρό του
Η σημαία του πρίγκιπα Φίλιππου

Η σημαία έχει 4 κομμάτια. Στην αριστερή γωνία υπάρχουν σε κίτρινο φόντο, κόκκινες καρδιές και μπλέ δράκοι που αναπαριστούν το οικόσημο της Δανίας. Πάνω δεξιά υπάρχει ο λευκός σταυρός της σημαίας της Ελλάδας. Αλλωστε ο τίτλος του Φίλιππου, πριν παντρευτεί την Ελισάβετ, ήταν πάντα Φίλιππος της Δανίας και της Ελλάδας…

oikosimo filippou

Κάτω αριστερά υπάρχουν σε λευκό φόντο μαύρες κάθετες γραμμές, που είναι το οικόσημο της οικογένειας Μάουντμπάτεν. Και κάτω δεξιά, υπάρχει ένα σκίτσο με ένα κάστρο που αναπαριστά το κάστρο του Εδιμβούργου, προς τιμήν του τίτλου του, Δούκας του Εδιμβούργου.

Μέσα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου θα εκτεθούν τα μετάλλια και τα στρατιωτικά παράσημα που έχουν απονεμηθεί στον πρίγκιπα Φίλιππο, καθώς και η στρατιωτική ράβδος και τα "φτερά" του βαθμού του από την θητεία του στην RAF

Όπως ήταν ήδη γνωστό, ο δούκας του Εδιμβούργου είχε ασχοληθεί προσωπικά με τον σχεδιασμό της κηδείας τους, και δεν ήθελε να γίνει μεγάλη "φασαρία". Το σίγουρο είναι ότι δεν ήθελε να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, κάτι που ούτως ή άλλως θα ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο πρίγκιπας θα ταφεί στους κήπους Frogmore ενώ αν και αρχικά το σχέδιο Operation Forth Bridge προέβλεπε ότι η κηδεία του Φιλίππου δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά, φαίνεται πως έχει το πρόγραμμα άλλαξε και το παλάτι αποφάσισε την τηλεοπτική μετάδοσής της.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση