Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέλος εποχής στην Κούβα: Ο Ραούλ Κάστρο παρέδωσε την ηγεσία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 22:45 Τέλος εποχής στην Κούβα: Ο Ραούλ Κάστρο παρέδωσε την ηγεσία

Τόπο στη «νέα γενιά» έδωσε ο Ραούλ Κάστρο που φώναξε «Ζήτω η Ελεύθερη Κούβα, Ζήτω ο Φιντέλ, Πατρίδα ή Θάνατος»!

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις που σημειώνονται στην Κούβα, καθώς ο Ραούλ Κάστρο, ο αδερφός του εκλιπόντος Φιντέλ Κάστρο, ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την ηγεσία του κομμουνιστικού κόμματος, στην οποία είχε διαδεχθεί τον αδερφό του.

Ο 89χρονος πλέον Ραούλ Κάστρο ανακοίνωσε : «Όσο για μένα, το έργο μου ως πρώτος γραμματέας της Κεντρική Επιτροπής ολοκληρώνεται με την ικανοποίηση ότι τα κατάφερα και με την πίστη για το μέλλον της πατρίδας. Όσο ζω θα είμαι έτοιμος με το πόδι στον αναβολέα για να υπερασπιστώ την πατρίδα, την επανάσταση και τον σοσιαλισμό με περισσότερη ορμή από ποτέ. Ας φωνάξουμε. Ζήτω η Ελεύθερη Κούβα, Ζήτω ο Φιντέλ, Πατρίδα ή Θάνατος»!

Τα πράγματα βέβαια στην Κούβα είναι δύσκολα με την πανδημία του κορονοϊού αλλά και μετά τις κυρώσεις που είχε επιβάλει στην οικονομία της ο Ντόναλντ Τραμπ. «Ελπίζω ότι με το Συνέδριο θα βελτιωθεί η κατάσταση γιατί οι τιμές είναι πολύ ψηλά. Οι μισθοί αυξήθηκαν αλλά δεν άλλαξε κάτι γιατί πολύ απλά δεν φτάνουν τα χρήματα να ζήσουμε» είπε μία συνταξιούχος αναφορικά με τις εξελίξεις.

Ο πρόεδρος της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ, ενέκρινε την απόσυρση του ενός από τα δύο νομίσματα της χώρας ενώ παράλληλα επέτρεψε την λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων σε μία προσπάθεια να τονώσει την οικονομία της χώρας.

Επόμενος στόχος του είναι οι επενδύσεις από το εξωτερικό.

πηγή: newsit.gr