Εκτύπωση αυτής της σελίδας

SpaceΧ: Εμπιστεύτηκε Elon Musk η NASA για την επιστροφή στη Σελήνη

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 18 Απριλίου 2021 19:24 SpaceΧ: Εμπιστεύτηκε Elon Musk η NASA για την επιστροφή στη Σελήνη Official SpaceX Photos/Starlink Mission

Η εταιρεία του Elon Musk είναι αυτή που κέρδισε το συμβόλαιο της NASA για την αποστολή Artemis που θα επαναφέρει τον άνθρωπο στη Σελήνη.

Η NASA προχώρησε σε νέα ενημέρωση για την περίφημη αποστολή Artemis που έχει ως στόχο να φέρει και πάλι τον άνθρωπο στη Σελήνη. Η διαστημική υπηρεσία επιβεβαίωσε ότι η εκτόξευση θα πραγματοποιηθεί με τον πιο ισχυρό πύραυλο που έχει κατασκευαστεί ποτέ, το SLS (Space Launch System), και το πλήρωμα θα μετακινηθεί μέσα στο διαστημικό σκάφος Orion. Παρόλα αυτά, θα χρειαστεί ακόμη ένα σκάφος για να προσσεληνωθούν και εκεί έρχεται να βάλει το “χεράκι” της η SpaceX.

Η εταιρεία του Elon Musk είναι αυτή που κέρδισε το συμβόλαιο ύψους $2.89 δισ. της NASA για την κατασκευή της σεληνάκατου HLS (Human Landing System). Όπως αναφέρει το techgear, τα μόνα που έχουν γίνει γνωστά είναι ότι το HLS θα χρησιμοποιεί τους κινητήρες Raptor της SpaceX (χρησιμοποιούνται στους πυραύλους Falcon), θα περιλαμβάνει καμπίνα για το πλήρωμα και δύο εξόδους για να κατεβαίνουν στην επιφάνεια της Σελήνη.

Όπως δήλωσε η Kathy Lueders, αναπληρώτρια διαχειριστής του τμήματος Human Explorations and Operations Mission Directorate της NASA "με αυτήν τη ανάθεση, η NASA και οι συνεργάτες μας θα φέρουμε εις πέρας την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στην επιφάνεια της Σελήνης για τον 21ο αιώνα, καθώς η υπηρεσία πραγματοποιεί βήματα μπροστά για την ισότητα των γυναικών και τη μακροπρόθεσμη εξερεύνηση του Διαστήματος. Είναι ένα σημαντικό βήμα που θα φέρει την Ανθρωπότητα στο δρόμο της βιώσιμης εξερεύνησης της Σελήνης, ενώ ταυτόχρονα στρέφουμε το βλέμμα σε άλλες πιο μακρινές αποστολές στο Ηλιακό Σύστημα μας, συμπεριλαμβανομένου του πλανήτη Άρη".

Βάσει του αρχικού χρονοδιαγράμματος, η επανδρωμένη αποστολή Artemis ήταν να φτάσει στη Σελήνη το 2024, αλλά πριν από μερικές εβδομάδες έγινε γνωστό ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις λόγω της αλλαγής κυβέρνησης στις ΗΠΑ που πιθανότατα σχετίζονται με την χρηματοδότηση.

πηγή: news247.gr