Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η υπόθεση Ναβάλνι στο επίκεντρο της αυριανής συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 18 Απριλίου 2021 21:52 Η υπόθεση Ναβάλνι στο επίκεντρο της αυριανής συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ

Κατά την διάρκεια της αυριανής συνεδρίασης στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα συζητήσουν την κατάσταση του Ναβάλνι.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα συζητήσουν αύριο την υπόθεση Ναβάλνι, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική κυβέρνηση, ενώ Βερολίνο και Παρίσι επέκριναν με δριμύτητα την πολιτική του Βλαντίμιρ Πούτιν.

"Κατά την διάρκεια της αυριανής συνεδρίασης στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα συζητήσουν την κατάσταση του Ναβάλνι", δήλωσε ο γερμανός υπουργός Χάικο Μάας στην εφημερίδα Bild.

Ο Χάικο Μάας κάλεσε επειγόντως τις ρωσικές αρχές να προσφέρουν "την προσήκουσα ιατρική φροντίδα" στον ρώσο αντικαθεστωτικό, δεδομένης της "πολύ ανησυχητικής" επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του.

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών απαίτησε ο Αλεξέι Ναβάλνι, που κρατείται στο στρατόπεδο Ποκρόφ, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από την Μόσχα, "να έχει πρόσβαση σε γιατρούς της εμπιστοσύνης του" προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνει σεβαστό το δικαίωμά σε ιατρική φροντίδα χωρίς καθυστέρηση.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν δήλωσε επίσης "εξαιρετικά ανήσυχος" για την κατάσταση της υγείας του Αλεξέι Ναβάλνι και αναφέρθηκε στην "τεράστια ευθύνη του Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο γάλλος υπουργός άφησε επίσης να πλανάται η απειλή επιβολής επιπλέον ευρωπαϊκών κυρώσεων και ζήτησε την λήψη μέτρων για την διασφάλιση της κατάστασης της υγείας του Αλεξέι Ναβάλνι και την απελευθέρωσή του.

Πέραν της υπόθεσης Ναβάλνι, ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι διαπιστώνει ότι "υπάρχει αυταρχική εκτροπή στην Ρωσία".

 

πηγή: thetoc.gr