ΗΠΑ: Ταξιδιωτική οδηγία κόλαφος για τον Ερντογάν - Μην ταξιδεύετε στην Τουρκία λόγω τρομοκρατίας και κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021 20:28 ΗΠΑ: Ταξιδιωτική οδηγία κόλαφος για τον Ερντογάν - Μην ταξιδεύετε στην Τουρκία λόγω τρομοκρατίας και κορωνοϊού

Μην ταξιδεύετε στην Τουρκία λόγω του COVID-19, συστήνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στους αμερικανούς πολίτες.

Να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία λόγω του COVID-19, συστήνεται στους αμερικανούς πολίτες. Σε ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζητά αυξημένη προσοχή σε όσους τελικά το αποφασίσουν, λόγω τρομοκρατίας και αυθαίρετων συλλήψεων, σημειώνοντας πως ορισμένες περιοχές έχουν αυξημένο κίνδυνο.

Παράλληλα, το αμερικανικό CDC εξέδωσε μια ειδοποίηση Επίπεδου 4 για την Τουρκία λόγω του κορωνοϊού υποδεικνύοντας ένα πολύ υψηλό κρουσμάτων στη χώρα.

Μην ταξιδεύετε στις παρακάτω περιοχές

Επαρχία Σιρνάκ, επαρχία Χακάρι και οποιαδήποτε περιοχή εντός έξι μιλίων (δέκα χιλιόμετρα) από τα σύνορα της Συρίας λόγω τρομοκρατίας. Τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να σχεδιάζουν πιθανές επιθέσεις στην Τουρκία. Οι τρομοκράτες μπορεί να επιτεθούν με ελάχιστη ή καθόλου προειδοποίηση, στοχεύοντας τουριστικές τοποθεσίες, κόμβους μεταφοράς, αγορές / εμπορικά κέντρα, εγκαταστάσεις τοπικής αυτοδιοίκησης, ξενοδοχεία, κλαμπ, εστιατόρια, χώρους λατρείας, πάρκα, μεγάλες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα, αεροδρόμια και άλλα δημόσιους χώρους.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν συλλάβει δεκάδες χιλιάδες άτομα, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών των ΗΠΑ, για φερόμενες σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις με βάση ελάχιστα ή μυστικά στοιχεία και λόγους που φαίνεται να έχουν πολιτικά κίνητρα. Οι πολίτες των ΗΠΑ έχουν επίσης υποστεί ταξιδιωτικές απαγορεύσεις που τους εμποδίζουν να αναχωρήσουν από την Τουρκία. Η συμμετοχή σε διαδηλώσεις που δεν έχουν εγκριθεί ρητά από την κυβέρνηση της Τουρκίας, καθώς και η κριτική της κυβέρνησης (συμπεριλαμβανομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης) μπορεί να οδηγήσει σε σύλληψη.

1

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση