Νέα Υόρκη: Ομογενής αστυνομικός σκοτώθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε γυναίκα υπό την επήρεια ουσιών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Απριλίου 2021 22:26 Νέα Υόρκη: Ομογενής αστυνομικός σκοτώθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε γυναίκα υπό την επήρεια ουσιών

Τραγικό θάνατο βρήκε ο Έλληνας αστυνομικός, Αναστάσιος Τσάκος, στη Νέα Υόρκη το πρωί της Τρίτης (27.04.2021), όταν τον παρέσυρε με το αυτοκίνητό της μεθυσμένη οδηγός.

Ο 43χρονος πατέρας δύο παιδιών έχασε την ζωή του τα ξημερώματα σε αυτοκινητόδρομο του Λονγκ Αϊλαντ, όταν κλήθηκε να βοηθήσει σε θανατηφόρο τροχαίο.

Το συμβάν σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης - Η γυναίκα οδηγός αντιμετωπίζει περισσότερες από 10 κατηγορίες, ορισμένες εκ των οποίων κακουργηματικές

Τραγικό θάνατο βρήκε εν ώρα καθήκοντος ο 43χρονος αστυνομικός του NYPD, Αναστάσιος Τσάκος, ο οποίος παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα ενώ ρύθμιζε την κυκλοφορία στον πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο Λονγκ Αϊλαντ Εξπρεσγουέι (Long Island Expressway - LIE) στο Κουίνς, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης 27 Απριλίου. Σύμφωνα με τον Εθνικό Κήρυκα  την είδηση του θανάτου του Τσάκου ανακοίνωσε ο ίδιος ο αρχηγός του NYPD, Ντέρμοτ Σι, λίγο μετά το τραγικό συμβάν.

«Σήμερα το πρωί, ο αστυνομικός του Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων του NYPD (NYPD Highway) Αναστάσιος Τσάκος, σύζυγος και πατέρας δυο μικρών παιδιών, βρήκε τραγικό θάνατο ενώ προστάτευε τους πολίτες της Νέας Υόρκης. Σύσσωμο το NYPD πονάει απόψε, ενόσω θρηνούμε όλοι μαζί την απώλεια του αδελφού μας. Μια απώλεια όχι μόνο για την οικογένεια του NYPD, αλλά για ολόκληρη την πόλη», τόνισε ο Σι.

Σύμφωνα με το «ABC New York», o Τσάκος παρασύρθηκε στην λωρίδα ανατολικής κατεύθυνσης του LIE, κοντά στο Φράνσις Λούις Μπούλεβαρντ, από ένα αυτοκίνητο τύπου Volkswagen του 2013. Οδηγός ήταν η 32χρονη Τζέσικα Μπουβάις από το Χέμπστεντ η οποία βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών και η άδειά της είχε αφαιρεθεί. Συνελήφθη λίγο αργότερα από την Αστυνομία και αντιμετωπίζει περισσότερες από 10 κατηγορίες, ορισμένες εκ των οποίων κακουργηματικές.

Ο Αναστάσιος Τσάκος ήταν παντρεμένος με την Ειρήνη Τσάκου, υπηρετούσε επί 14 χρόνια στο NYPD και ήταν οικογενειάρχης με δυο μικρά παιδιά, ηλικίας 6 και 3 ετών. Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο εξέφρασε την οδύνη του και τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του ομογενούς αστυνομικού.

Θλίψη στην Ομογένεια

Σε συλλυπητήρια ανάρτηση για την απώλεια του 43χρονου αστυνομικού προχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, εκφράζοντας τη συμπαράσταση στην οικογένεια του εκλιπόντος. «Ο τραγικός θάνατος του αστυνομικού του NYPD Αναστασίου Τσάκου, την ώρα που υπηρετούσε την Κοινότητα, μας υπενθυμίζει τους ανθρώπους που προστρέχουν πρώτοι, τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες, το ιατρικό προσωπικό, και οι οποίοι πάντοτε θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο. Αιωνία του η μνήμη», έγραψε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

Ο Αναστάσιος Τσάκος είχε γεννηθεί στην Ελλάδα και βρέθηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ την δεκαετία του '90. Φοίτησε στο σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, όπου η σημερινή διευθύντρια του σχολείου, Έλενα Καραγιώργου, τον είχε μαθητή και εξέφρασε την οδύνη της για τον τραγικό θάνατό του, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.»).

«Είχαμε μαθητές και τον Αναστάση και τον μικρότερο αδελφό του, τον Λευτέρη. Ηταν και οι δυο πολύ καλοί μαθητές αλλά κυρίως πολύ καλά παιδιά. Ο Αναστάσης ήρθε από την Ελλάδα και, παρότι στην αρχή δεν μίλαγε καλά αγγλικά, κατάφερε να προοδεύσει, να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο και να γίνει αστυνομικός. Ηταν γενικά ένας καλός άνθρωπος. Οταν ο σύζυγός μου (σ.σ. ο Γιάννης Τηλιακός) είδε πρώτος την είδηση το πρωί, με ξύπνησε αμέσως. Σοκαριστήκαμε και οι δυο», ανέφερε η κυρία Καραγιώργου.

Ο αδερφός του άτυχου αστυνομικού, Λευτέρης που ζει μόνιμα στη Βόρεια Καρολίνα σύμφωνα με την εφημερίδα «Newsday», αναχώρησε άμεσα για τη Νέα Υόρκη. Ο «Ε.Κ.» επικοινώνησε με την σύζυγό του και νύφη του εκλιπόντος, Κάρολ, η οποία, εμφανώς συγκλονισμένη, αναφέρθηκε στο ήθος του αδικοχαμένου Αναστάσιου. «Ηταν ένας αξιαγάπητος πατέρας, σύζυγος, αδελφός και κουνιάδος. Νοιαζόταν πολύ εκ φύσεως για όλους. Είναι πολύ δύσκολη στιγμή για εμάς», δήλωσε χαρακτηριστικά. Συντετριμμένος μίλησε στον «Ε.Κ.» και ο αστυνομικός ιερέας, π. Γεώργιος Αναστασίου, ο οποίος γνώριζε τον εκλιπόντα μέσα από την κοινή τους υπηρεσία.

«Το παλικάρι αυτό πήγαινε στην δουλειά 11 το βράδυ όταν εμείς οι πιο πολλοί κοιμόμαστε. Δυστυχώς αποδείχθηκε τραγικό και μοιραίο για τον ίδιο», τόνισε ο κ. Αναστασίου. «Η καρδιά μου έχει ραγίσει, τόσο ως ιερέας της Αστυνομίας αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, καθώς γνώριζα τον Αναστάση, το ποιόν του χαρακτήρα του και πόσο σκληρά δούλευε, για την Αστυνομία και την οικογένειά του. Ηταν ένας φοβερά αφοσιωμένος οικογενειάρχης, δούλευε με υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προσφέρει στην οικογένειά του ό,τι καλύτερο μπορούσε για να την ζήσει», πρόσθεσε στη συνέχεια. Στην Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων στο Κουίνς, όπου υπηρετούσε ο Αναστάσιος Τσάκος, επικεφαλής είναι μια άλλη γνωστή ομογενής του NYPD, η Νικόλ Παπαμιχαήλ (Nicole Papamichael).

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση