ΠΟΥ: Ιούλιο η εξέταση του Sputnik V - Εγκρίνονται δύο κινεζικά εμβόλια

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Μαΐου 2021 17:35 ΠΟΥ: Ιούλιο η εξέταση του Sputnik V - Εγκρίνονται δύο κινεζικά εμβόλια

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V δεν αναμένεται να εξεταστεί από τον ΠΟΥ ως προς την έγκριση χρήσης έκτακτης ανάγκης πριν από τις αρχές Ιουλίου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα (1/5) ότι ενέκρινε την επείγουσα χρήση του εμβολίου της Moderna κατά της COVID-19, του πέμπτου που επικυρώνεται από τον διεθνή οργανισμό για τέτοια χρήση, διαδικασία με στόχο να επισπευστεί η έγκριση του εμβολίου από τα κράτη.

Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να εγκριθούν από την επιτροπή για την ανοσοποίηση του Π.Ο.Υ τα δυο κινεζικά εμβόλια, της Sinopharm και της Sinovac, ενώ όπως ανακοινώθηκε χθες (29/4) στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, το οποίο βρίσκεται ήδη στην διαδικασία κυλιόμενης επισκόπησης από τον Π.Ο.Υ και τον ΕΜΑ από τις 9 Φεβρουαρίου, δεν αναμένεται να εξεταστεί ως προς την έγκριση χρήσης έκτακτης ανάγκης πριν από τις αρχές Ιουλίου, σύμφωνα με την ert.

Ο Π.Ο.Υ και ο ΕΜΑ διενεργούν αυτή την εποχή επιθεώρηση των μονάδων παραγωγής, όπου αναλύεται η παραγωγική ικανότητα και ποιότητα του εμβολίου.

Υπενθυμίζεται πως μόλις πριν από λίγα 24ωρα η βραζιλιάνικη ρυθμιστική αρχή εμβολίων είχε απορρίψει την χρήση του εμβολίου, εξαιτίας ανεπάρκειας στοιχείων, τα οποία η ρωσική πλευρά θεώρησε πως τροφοδοτούν την παραπληροφόρηση και προσέφυγε στην δικαιοσύνη.

πηγή: news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση