Ντόναλντ Τραμπ, η «επιστροφή» στα social media δια της… πλαγίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Μαΐου 2021 12:09 Ντόναλντ Τραμπ, η «επιστροφή» στα social media δια της… πλαγίας

Αν κάτι ενόχλησε τον Ντόναλντ Τραμπ (εκτός φυσικά από την ήττα του στις εκλογές από τον Τζο Μπάιντεν) ήταν το μπλόκο στα social media. Και βρήκε τρόπο να το παρακάμψει…

Τι έκανε; Στο site donaldjtrump.com ενεργοποίησε ένα πεδίο όπου θα μπορεί να αναρτά μηνύματα, τα οποία θα είναι προσβάσιμα προς ανάρτηση από άλλους στο Facebook και στο Twitter, όπου δηλαδή ο Ντόναλντ Τραμπ έχει «φάει»… «μαύρο» εξαιτίας των fake news που ανέβαζε για τις εκλογές.

Και το έκανε αυτό μία ημέρα πριν από την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής εποπτείας της Facebook Inc σχετικά με το αν θα διατηρήσει τη μόνιμη απαγόρευση της πρόσβασης του Τραμπ στην πλατφόρμα.

Η πρόσβαση του Ντόλαντ Τραμπ απαγορεύτηκε εξαιτίας ανησυχιών για το ξέσπασμα μεγαλύτερων βίαιων αντιδράσεων, μετά την αιματηρή εισβολή της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο από υποστηρικτές του. Και γιατί ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αρνούνταν πεισματικά να παραδεχτεί ότι έχασε.

Η αναφερόμενη σελίδα, στην οποία πρώτο αναφέρθηκε το Fox News, έχει τον τίτλο: «Από το Γραφείο του Ντόναλντ Τραμπ» και περιέχει μικρά σχόλια από τον Τραμπ, τα οποία επιδέχονται like.

Ο υψηλόβαθμος σύμβουλος του Τραμπ Τζέισον Μίλερ είχε δηλώσει στο Fox News τον Μάρτιο ότι ο πρώην πρόεδρος, έχει σχέδια για την ενεργοποίηση της δικής του πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. Δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για την ίδια πλατφόρμα.

Εκπρόσωποι του Τραμπ δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα σε αιτήματα σχολιασμού.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ προχωρά επίσης στην αποστολή σύντομων δελτίων Τύπου μέσω e-mail.

Η Twitter Inc έχει ανακοινώσει ότι η απαγόρευση της πρόσβασης του Ντόναλντ Τραμπ είναι μόνιμη, ακόμη και στην περίπτωση που ο ίδιος θα είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ.

Από την άλλη μεριά, η Alphabet Inc, που ελέγχει το YouTube, ανακοίνωσε ότι θα αποκαταστήσει το κανάλι του Τραμπ όταν αποφασίσει ότι ο κίνδυνος ξεσπάσματος βίας έχει μειωθεί.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση