Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Ο Καναδάς έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer για εφήβους από 12 ετών

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Μαΐου 2021 20:02 Κορωνοϊός: Ο Καναδάς έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer για εφήβους από 12 ετών

Οι αρχές του Καναδά εγκρίνουν το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech για τους εφήβους από 12 ετών

Το υπουργείο Υγείας του Καναδά ανακοίνωσε σήμερα ότι ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου των Pfizer-BioNTech κατά του κορονοϊού για τα παιδιά ηλικίας από 12 ετών, και έτσι ο Καναδάς γίνεται η πρώτη χώρα που το εγκρίνει για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Η υπηρεσία Υγεία Καναδά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο είναι "ασφαλές και αποτελεσματικό" για την πρόληψη από την Covid-19 στα παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών, αφότου διεξήγαγε "αυστηρή επιστημονική εξέταση και ανεξάρτητη από γνωστά αποδεικτικά στοιχεία", ανακοίνωσε το υπουργείο. Η Οτάβα είχε εγκρίνει αρχικά το εμβόλιο για τα άτομα ηλικίας από 16 ετών και πάνω.

Προς έγκριση και στις ΗΠΑ

Μετά τον Καναδά, σειρά φαίνεται πως παίρνουν και οι Ηνωμένες Πολιτείες καθώς όπως δήλωσε σήμερα Άντονι Φάουτσι, η FDA είναι πιθανό να εκδώσει άδεια έκτακτης ανάγκης για τη χρήση του εμβολίου Pfizer-BioNTech κατά του κορωνοϊού για εφήβους ηλικίας 12 έως 15 ετών "εντός ημερών".

"Νομίζω ότι θα γίνει πολύ σύντομα", είπε ο Φάουτσι κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο NBC News.

pfizer

Οι αρχές στις ΗΠΑ αναμένουν και τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών της αμερικανικής εταιρεία βιοτεχνολογίας Novavax, η οποία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ξεκίνησε κλινικές δομικές του εμβολίου της για την Covid-19 σε εφήβους. Το εμβόλιο της Novavax δεν έχει εγκριθεί προς το παρόν σε καμία χώρα του κόσμου, ούτε για τους ενήλικες.

Η εταιρεία προτίθεται να καταθέσει αίτημα έγκρισης στο Ηνωμένο Βασίλειο εντός του δεύτερου τριμήνου του 2021 και λίγο αργότερα και στις ΗΠΑ. Τον Μάρτιο είχε ανακοινώσει ότι το σκεύασμά της αποδείχθηκε αποτελεσματικό σε ποσοστό 89,7% στις κλινικές δοκιμές που έγιναν στη Βρετανία σε περισσότερα από 15.000 άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών.