Ρωσία: Εγκρίθηκε το μονοδοσικό εμβόλιο Sputnik Light κατά του κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Μαΐου 2021 15:41 Ρωσία: Εγκρίθηκε το μονοδοσικό εμβόλιο Sputnik Light κατά του κορωνοϊού

Εγκρίθηκε από το ρωσικές αρχές το μονοδοσικό εμβόλιο Sputnik Light κατά του κορωνοϊού.

 «Το Sputnik Light είναι ένας γρήγορος και αποτελεσματικός μαχητής κατά της πανδημίας. Βοηθάει στην επίτευξη μεγάλου επιπέδου προστασίας, πιο γρήγορα» τονίζει η εταιρία παραγωγής.

«Το ρωσικό υπουργείο Υγείας, το Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya και το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) ανακοινώνουν πως το Sputnik Light, το μονοδοσικό εμβόλιο κατά της COVID-19, έχει λάβει έγκριση για χρήση στη Ρωσία» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

 Το μονοδοσικό Sputnik Light που κοστίζει κάτω από 10 δολάρια η μία δόση, έδειξε 79,4% αποτελεσματικότητα σύμφωνα με τα δεδομένα που ελήφθησαν από 28 ημέρες μετά τη χορήγηση του ως μέρος του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού της Ρωσίας μεταξύ 5 Δεκεμβρίου 2020 και 15 Απριλίου 2021.

Ένα επίπεδο αποτελεσματικότητας που φτάνει το 80% είναι υψηλότερο από αυτό πολλών εμβολίων δύο δόσεων, αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

Το Sputnik Light έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό σε όλα τα νέα στελέχη κορονοϊού, σύμφωνα με το Gamaleya Center κατά τη διάρκεια εργαστηριακών του δοκιμών.

Να σημειωθεί ότι ως τις 5 Μαΐου 2021, περισσότερα από 20 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο έχουν εμβολιαστεί με το Sputnik V.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση