Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπάιντεν σε Νετανιάχου: Περιμένω σήμερα κιόλας αποκλιμάκωση στη Γάζα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021 17:31 Μπάιντεν σε Νετανιάχου: Περιμένω σήμερα κιόλας αποκλιμάκωση στη Γάζα

 «Αναμένω σήμερα αξιοσημείωτη αποκλιμάκωση, στον δρόμο για μια εκεχειρία» στη Γάζα.

Αυτό φέρεται να είπε πριν λίγη ώρα στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους.

Συγκεκριμένα όπως μεταδίδουν με έκτακτες ανταποκρίσεις τους πολλά διεθνή δίκτυα ενημέρωσης, ο Πρόεδρος Μπάιντεν ζήτησε επιτακτικά από τον Νετανιάχου να μειώσει τις επιθέσεις στη Γάζα και τον προέτρεψε να αρχίσει να κινείται προς εκεχειρία.

Η δήλωση αυτή σηματοδοτεί μια μεγάλη μετατόπιση από τη δημόσια θέση που έχει υποστηρίξει μέχρι τώρα ο Μπάιντεν για το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του από τις ρουκέτες της Χαμάς.

Η σχεδόν απαίτηση του Τζο Μπάιντεν μάλλον αιφνιδίασε τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, που σε συνάντησή του με πρεσβευτές στο Τελ Αβίβ, δήλωνε λίγη ώρα νωρίτερα: «Υπάρχουν δύο δυνατότητες για να τους αντιμετωπίσουμε, είτε τους τελειώνουμε – και αυτό παραμένει πάντα ένα ενδεχόμενο – είτε επιχειρούμε την αποτροπή και εμείς αυτήν την στιγμή εφαρμόζουμε μία ισχυρή αποτροπή. Πρέπει να σας πω ότι δεν αποκλείουμε κανένα ενδεχόμενο».

Ίσως ο κατηγορηματικός τόνος του Αμερικανού Προέδρου να ήταν η δική του απάντηση στον Ισραηλινό πρωθυπουργό. «Ο πρόεδρος διαβίβασε στον πρωθυπουργό ότι αναμένει μια σημαντική αποκλιμάκωση σήμερα» ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, σύμφωνα με την Daily Mail.

 

 

Η είδηση «έσκασε» λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού πως στο Βόρειο Ισραήλ ήχησαν σειρήνες αεράμυνας, προειδοποιώντας για εισερχόμενες ρουκέτες.

Οι σειρήνες ακούστηκαν στη Γαλιλαία, ανατολικά της παραλιακής πόλης της Χάιφας, σύμφωνα με τον στρατό.

Τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Πρόκειται για το τρίτο ανάλογο περιστατικό σε λιγότερο από μία εβδομάδα, δήλωσε στρατιωτική πηγή του Λιβάνου.

Τα πυρά, για τα οποία δεν έχει γίνει ακόμη ανάληψη ευθύνης, ερρίφθησαν από περιοχή κοντά στο χωριό Σεντικίν, στην περιοχή της Τύρου, διευκρίνισε η ίδια πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

πηγή: newsit.gr