Τουρκία: Πράκτορες της MIT «επαναπάτρισαν» με τη βία ανιψιό του Φετουλάχ Γκιουλέν

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021 13:49 Τουρκία: Πράκτορες της MIT «επαναπάτρισαν» με τη βία ανιψιό του Φετουλάχ Γκιουλέν

Οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών (MIT) συνέλαβαν στο εξωτερικό και έφεραν πίσω στην Τουρκία έναν ανιψιό του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, αντίπαλου του προέδρου Ρετζέπ Ερντογάν, ο οποίος τον κατηγορεί ότι εξύφανε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον του το 2016. Αυτό μετέδωσαν την Δευτέρα (31/5) τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο ανιψιός του Φετουλάχ Γκιουλέν -Σελαχαντίν Γκιουλέν-, οδηγήθηκε στην Τουρκία από πράκτορες της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών (MIT) μετά τη σύλληψή του σε μία χώρα η οποία δεν κατονομάστηκε.

Το Anadou, το οποίο δημοσιοποίησε μια φωτογραφία του υπόπτου με χειροπέδες ανάμεσα σε δύο τουρκικές σημαίες, δεν ανέφερε αν η επιχείρηση αυτή πραγματοποιήθηκε σε συμφωνία με τη χώρα όπου έγινε. Ο Σελαχαντίν Γκιουλέν κατηγορείται ως μέλος της «τρομοκρατικής οργάνωσης FETO», όπως χαρακτηρίζει η Άγκυρα το κίνημα του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν.

 

 

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση