Φυλακίστηκε φαρμακοποιός που κατέστρεφε εμβόλια της Moderna στις ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 13:18 Φυλακίστηκε φαρμακοποιός που κατέστρεφε εμβόλια της Moderna στις ΗΠΑ

Σε τρία χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ένας φαρμακοποιός στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, ο οποίος κατέστρεψε σκοπίμως εκατοντάδες δόσεις του εμβολίου της Moderna.

Την είδηση γνωστοποίησε το υπουργείο Δικαιοσύνης, που ανέφερε ότι ο 46χρονος Στίβεν Μπράντενμπουργκ έβγαλε σκοπίμως φιαλίδια του εμβολίου της Moderna από το ψυγείο στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν στο Ουισκόνσιν.

Ο φαρμακοποιός έβγαλε από το ψυγείο δύο κουτιά με φιαλίδια με το εμβόλιο της Μοderna κατά της covid-19 στη διάρκεια δύο νυχτερινών του επισκέψεων στο νοσοκομείο τον Δεκέμβριο και τα άφησε εκτός ψυγείου για πολλές ώρες, προτού τα βάλει ξανά μέσα σε αυτό προκειμένου να χορηγηθούν κανονικά την επομένη.

Πολίτες έλαβαν τις “χαλασμένες” δόσεις

Ακόμη το υπουργείο των ΗΠΑ γνωστοποίησε ότι 57 άνθρωποι εμβολιάστηκαν με αυτές τις χαλασμένες δόσεις και αναμένεται να υποβληθούν σε περαιτέρω εξετάσεις.

“Η σκόπιμη απόπειρα να καταστραφούν δόσεις του εμβολίου στη διάρκεια μιας εθνικής υγειονομικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης αποτελεί σοβαρό παράπτωμα”, δήλωσε ο Μπράιαν Μπόιντον, αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο κατηγορούμενος, Στίβεν Μπράντενμπουργκ παραδέχθηκε ότι είναι συνωμοσιολόγος και ότι πιστεύει πως τα εμβόλια κατά της covid-19 είναι επικίνδυνα για τους ανθρώπους, καθώς μπορεί να μεταλλάξει το DNA μας.

Πηγή: debater.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση