Κορωνοϊός: Πέθανε πιλότος μετά από 243 ημέρες νοσηλείας και πολύμηνη παραμονή στο σπίτι

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021 19:02 Κορωνοϊός: Πέθανε πιλότος μετά από 243 ημέρες νοσηλείας και πολύμηνη παραμονή στο σπίτι
Ο πιλότος της British Airways κατέληξε 15 μήνες μετά τη μάχη του με κορωνοϊό – Είχε νοσηλευτεί στο Τέξας και πέθανε στο Σάρεϊ της Αγγλίας, στο σπίτι του

Πιλότος της British Airways πέθανε 15 μήνες αφότου νόσησε με κορωνοϊό και μένοντας για 243 ημέρες, που θεωρείται ρεκόρ, σε Αμερικανικό νοσοκομείο, πριν επιστρέψει στο σπίτι του στη Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Nicholas Synnott, που έκλεισε τα 60 του χρόνια τον Φεβρουάριο, είχε επιστρέψει στο σπίτι του στο Σάρεϊ λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Ωστόσο την περασμένη εβδομάδα, 15 μήνες αφότου μολύνθηκε από Covid-19 κατά τη διάρκεια πτήσης από το Χιούστον προς το Χίθροου και εισήχθη για νοσηλεία σε νοσοκομείο του Τέξας, κατέληξε.

Η αιτία θανάτου δεν έχει γίνει γνωστή. Ωστόσο θεωρείται ότι οφείλεται στις επιπλοκές της νόσου, καθώς οι γιατροί είπαν ότι έπληξε όλα τα όργανά του.

Ο θάνατος του πιλότου προκάλεσε οδύνη στην σύζυγό του, που έμεινε κάθε ημέρα δίπλα του στο κρεβάτι και τα δύο παιδιά του. Η οικογένειά του για τη μνήμη του έδωσε χρήματα στο ίδρυμα «The Children's Trust».

«Είμαστε συντετριμμένοι από τα απίστευτα δυσάρεστα νέα. Ο Νικ ήταν πολύτιμο μέλος της οικογένειάς μας και φίλος για πολλούς στην εταιρεία. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή» δήλωσε ο επικεφαλής των πτητικών επιχειρήσεων της British Airways Αλ Μπρίτζερ.

Είχε χαρεί για το εξιτήριο τον Δεκέμβριο

Τον Δεκέμβριο, ο Synnott είχε εκφράσει τη χαρά του που πήρε εξιτήριο από το νοσοκβομείο, μετά από πολύμηνη νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

«Ο Νικ ήταν ένας αξιαγάπητος σύζυγος, πατέρας, αδελφός, θείος και φίλος. Θα λείψει πραγματικά σε όλους όσοι τον γνώρισαν» αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ιδρύματος που δόθηκαν χρήματα. Μάλιστα στο ίδρυμα εργάζεται και η κόρη του.

pilot

Ο πιλότος νόσησε πολύ βαριά με τα συμπτώματα του κορωνοϊού και χρειάστηκε να νοσηλευτεί, ενώ στη συνέχεια χρειάστηκε μηχανική υποστήριξη και για άλλα ζωτικά του όργανα. Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι η ανάκαμψή του και το εξιτήριο για το σπίτι του οφείλεται ως ένα μεγάλο βαθμό στην αφοσίωση της οικογένειάς του.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, επέστρεψε με τη σύζυγό του, που αφοσιώθηκε στην περιποίησή του μέχρι το τέλος. Μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, είχε αποκαλύψει ότι πέραν των προβλημάτων υγείας, ψυχολογικά είχε βρεθεί σε πολύ σκοτεινή περίοδο, ενώ ανέφερε ότι δεν ήθελε να δει ποτέ το Χιούστον και ειδικά τον ζωολογικό κήπο, καθώς ήταν αυτό που έβλεπε από το παράθυρο του δωματίου που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση