Τα 45 λεπτά Μπάιντεν – Ερντογάν: «Είχαμε μία καλή συνάντηση»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 21:07 Τα 45 λεπτά Μπάιντεν – Ερντογάν: «Είχαμε μία καλή συνάντηση» Φωτογραφία: Reuters

Η πολυαναμενόμενη συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η πρώτη μεταξύ των δύο ηγετών από τη στιγμή που ο Μπάιντεν ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ, είναι πλέον γεγονός.

Στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, το 45λεπτο τετ α τετ τους μονοπώλησε το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ. “Είχαμε μία καλή και εποικοδομητική συνάντηση”, ήταν η πρώτη δήλωση του Μπάιντεν μετά τη συνάντηση τους. 

Όπως ήταν ήδη γνωστό, στο τραπέζι έπεσαν οι S-400, οι εξελίξεις στη Συρία, το Αφγανιστάν και τη Λιβύη, αλλά και η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Να σημειωθεί ότι η συνάντηση άρχισε με μία ώρα καθυστέρηση, καθώς ήταν προγραμματισμένη για τις 18.00 (ώρα Ελλάδας), αλλά ενώ ήταν σε εξέλιξη το ραντεβού Ερντογάν – Μητσοτάκη, έγινε γνωστό πως θα μετατεθεί μία ώρα αργότερα.

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση:

Η φωτογραφία που κάνει τον γύρο των social media

Τζο Μπάιντεν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκαν για πρώτη φορά από κοντά κατά την οικογενειακή φωτογραφία των ηγετών. Μία από τις φωτογραφίες κάνει τον γύρο του διαδικτύου.  

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση