Πτώση τελεφερίκ στην Ιταλία: Βίντεο – ντοκουμέντο από την τραγωδία με τους 14 νεκρούς

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 13:49 Πτώση τελεφερίκ στην Ιταλία: Βίντεο – ντοκουμέντο από την τραγωδία με τους 14 νεκρούς

Βίντεο – ντοκουμέντο από το σοκαριστικό δυστύχημα που σημειώθηκε στην βόρεια Ιταλία, και προκάλεσε τον θάνατο 14 ανθρώπων έρχεται στη δημοσιότητα. Πρόκειται για βίντεο που έχει καταγράψει την τελευταία διαδρομή της καμπίνας τελεφερίκ η οποία συνετρίβη σε ορεινή περιοχή κοντά στη λίμνη Ματζόρε, όταν έσπασε το ατσάλινο νήμα που τη συγκρατούσε.

Το βίντεο, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Mail, δείχνει πόσο κοντά στην ασφαλή αποβίβασή τους βρίσκονταν οι 15 επιβάτες του τελεφερίκ, μερικά εκατοστά σχεδόν από την πλατφόρμα, προτού κοπεί το νήμα της ζωής τους με τόσο τραγικό τρόπο. 

Πρόκειται για δύο βίντεο που καταγράφουν τα 20 δευτερόλεπτα τρόμου που οδήγησαν στο πολύνεκρο δυστύχημα, στις 23 Μαΐου. Σύμφωνα με την Daily Mail, το ένα από αυτά τραβήχτηκε από το εσωτερικό του σταθμού στην πλαγιά του βουνού και το άλλο από σημείο εκτός.

Δείτε βίντεο:

Ένα από τα βίντεο δείχνει την καμπίνα καθώς πλησιάζει τον σταθμό. Όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά, αλλά ενώ η καμπίνα βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το τέρμα, το νήμα σπάει! Τότε η καμπίνα ξεκινά μια ανεξέλεγκτη πορεία προς τα πίσω. Στο τέλος χτυπά σε έναν πυλώνα και συντρίβεται.

Το δεύτερο βίντεο που τραβήχτηκε έξω από τον σταθμό δείχνει από απόσταση την ξέφρενη πορεία της καμπίνας και των επιβατών της προς τον θάνατο.

Υπενθυμίζεται ότι από τους 15 επιβάτες που βρίσκονταν στο εσωτερικό της καμπίνας του τελεφερίκ επέζησε μονάχα ένας, ο μικρός Εϊτάν, ένα πεντάχρονο αγοράκι από το Ισραήλ.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση