Telegraph: Οι εμβολιασμένοι βρετανοί τουρίστες θα μπορέσουν να πάνε διακοπές στις "πορτοκαλί" χώρες - Μεταξύ αυτών και η Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 15:26 Telegraph: Οι εμβολιασμένοι βρετανοί τουρίστες θα μπορέσουν να πάνε διακοπές στις "πορτοκαλί" χώρες - Μεταξύ αυτών και η Ελλάδα

Οι εμβολιασμένοι πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας που επιστρέφουν από χώρες στην "πορτοκαλιά λίστα" ενδέχεται να μην μπαίνουν στο εξής σε καραντίνα.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες στη Βρετανία ενδέχεται να μπορούν να ταξιδεύουν σε χώρες που κατατάσσονται στην "πορτοκαλί" λίστα, χωρίς να χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Telegraph.

Μέχρι σήμερα, όσοι θέλουν να επιστρέψουν από χώρες που κατατάσσονται σε αυτήν την κατηγορία- μεταξύ αυτών και η Ελλάδα- είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν σε καραντίνα για 10 ημέρες και να υποβληθούν δύο φορές σε τεστ για την COVID-19. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι τουρίστες αποτρέπονται να έρθουν στην Ελλάδα.

Η "πορτοκαλί" λίστα περιλαμβάνει χώρες όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, οι ΗΠΑ, αλλά και η Ελλάδα.

Πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας κάνουν λόγο για επικείμενη εισήγηση σχετικά στο υπουργικό συμβούλιο της χώρας σε δύο εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να διατηρήσει στην "πορτοκαλί" λίστα των προορισμών την Ελλάδα και να υποβαθμίσει στην ίδια κατηγορία και την Πορτογαλία, επιβάλλοντας καραντίνα σε όσους επιστρέφουν από αυτές τις χώρες, προκάλεσε κλυδωνισμούς στην ελληνική αλλά και στην πορτογαλική τουριστική και αεροπορική βιομηχανία, καθώς εκδηλώθηκε μπαράζ ακυρώσεων.

​​​Μητσοτάκης σε Τζόνσον: Ασφαλής χώρα η Ελλάδα- Μην κάνετε διακρίσεις, αφήστε τους τουρίστες να έρθουν

Στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα (14/6) , ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Τζόνσον για τη θετική επιδημιολογική πορεία της χώρας που, κατά τη γνώμη του, επιτρέπει την άρση των περιορισμών από τη βρετανική κυβέρνηση, για τις επισκέψεις Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα, ενώ ζήτησε να μην γίνεται διάκριση των ευρωπαϊκών χωρών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σημειώνεται ότι η Μεγάλη Βρετανία διατηρεί την Ελλάδα στο επίπεδο πορτοκαλί όσον αφορά τα κρούσματα του κορωνοϊού, γεγονός που σημαίνει ότι όσοι τουρίστες έρθουν στην Ελλάδα από την Μεγάλη Βρετανία, θα πρέπει επιστρέφοντας να μπούνε καραντίνα. Αυτό φυσικά αποτρέπει τα ταξίδια, ενώ οι Βρετανοί τουρίστες είναι από τους παραδοσιακά φανατικούς επισκέπτες της χώρας μας και συνιστούν από τα πολύ μεγάλα μεγέθη για τον ελληνικό τουρισμό.

Τι γίνεται με την TUI

Οι απώλειες για τον ελληνικό τουρισμό - και όχι μόνο - είναι ήδη εμφανείς. Σε ακυρώσεις τουριστικών πακέτων που είχαν προγραμματιστεί τουλάχιστον έως τις αρχές Ιουλίου προχώρησε η TUI Βρετανίας εν μέσω της αβεβαιότητας που επικρατεί σχετικά με την πράσινη λίστα τουριστικών προορισμών της βρετανικής κυβέρνησης.

Η TUI, ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός οργανισμός της Ευρώπης, ακύρωσε πιο συγκεκριμένα τουριστικά πακέτα έως και τις 4 Ιουλίου σε Χανιά, Καβάλα, Κεφαλονιά, Μύκονο, Πρέβεζα, Σάμο, Σαντορίνη, Σκιάθο, Θεσσαλονίκη, αλλά και σε προορισμούς της Μάλτας και τα Ισπανίας.

Πηγή: Daily Telegraph

Προσαρμοσμένη αναζήτηση