«Πόρτα» της Παλαιστίνης στην Τουρκία για ΑΟΖ: Ούτε σκέψη για συμφωνία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 09:37 «Πόρτα» της Παλαιστίνης στην Τουρκία για ΑΟΖ: Ούτε σκέψη για συμφωνία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να οραματίζεται… πολλά, σε ένα απ’ αυτά, την οριοθέτηση ΑΟΖ με το κράτος της Παλαιστίνης, μπαίνει ένα μεγαλοπρεπές stop!

Ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστίνης Ριάντ Μάλκι απέκλεισε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το ενδεχόμενο οριοθέτησης ΑΟΖ με την Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν υπάρχει καν σκέψη αυτή τη στιγμή για συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Τουρκία. Έχουμε σύνορα με την Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Κύπρο, όχι με την Τουρκία», ξεκαθάρισε ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Αθήνα Μαρουάν Τουμπάσι, δήλωσε ότι αυτή η διευκρίνιση δόθηκε πολλές φορές στον Τύπο εδώ στην Ελλάδα όπως επίσης και κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου στην πρεσβεία.

Σε ανακοίνωση της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης στην Αθήνα, επανέλαβε ότι «το κράτος της Παλαιστίνης τηρεί το διεθνές δίκαιο χωρίς εξαίρεση και του δικαίου της θάλασσας “UNCLOS “(το οποίο συνυπογράψαμε το 2015 παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις και επιθέσεις του Ισραήλ στην κυριαρχία της γης και της θάλασσας μας)».

Ο πρέσβης Τουμπάσσι πρόσθεσε ότι «επιδιώκουμε να αναβαθμίσουμε τις σχέσεις μας με όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου σύμφωνα πάντα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τα αμοιβαία συμφέροντά μας για τη διαφύλαξη της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας για όλους τους ανθρώπους».

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση