Ο Ζάεφ ζητά από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βόρειας Μακεδονίας να αλλάξει όνομα - «Δεν σέβεται τους νόμους»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021 14:25 Ο Ζάεφ ζητά από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βόρειας Μακεδονίας να αλλάξει όνομα - «Δεν σέβεται τους νόμους»

Μετά τις εντάσεις και τις προστριβές με την Ελλάδα, ο Ζόραν Ζάεφ ζήτησε τελικά από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βόρειας Μακεδονίας να αλλάξει όνομα, και να μη λέγεται πλέον «Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Μακεδονίας».

Ο πρωθυπουργός της γείτονος, μιλώντας στο κανάλι Telma, ζήτησε από την Ομοσπονδία να συμμορφωθεί με την Συμφωνία των Πρεσπών. 

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα έβαλε στον «πάγο» την κύρωση των τριών μνημονίων της συμφωνίας, μετά την απροθυμία της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας για αλλαγή του ονόματος, το οποίο είδε όλος ο κόσμος στο Euro 2020.

Έτσι λοιπόν τώρα ο Ζάεφ, ενώ αρχικά έλεγε πως δεν μπορεί να κάνει κάτι, τώρα κατηγορεί την ομοσπονδία πως δεν σέβεται τους νόμους και τις διεθνείς συμφωνίες.

«Αναμένω και από τις αθλητικές ομοσπονδίες και ενώσεις που δεν παίρνουν κρατική χρηματοδότηση να ακολουθήσουν το συνταγματικό όνομα της χώρας» δήλωσε.

Όπως είπε, επιδίωξη της κυβέρνησης των Σκοπίων είναι να ενεργεί με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας. Τόνισε πως οι όποιες εντάσεις, είναι αχρείαστες.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση