Βιετνάμ: Το Χο Τσι Μινχ, των 9 εκατομμυρίων κατοίκων μπαίνει σε αυστηρή καραντίνα δύο εβδομάδων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2021 20:03 Βιετνάμ: Το Χο Τσι Μινχ, των 9 εκατομμυρίων κατοίκων μπαίνει σε αυστηρή καραντίνα δύο εβδομάδων

Σε καραντίνα δύο εβδομάδων μπαίνουν από την προσεχή Παρασκευή (09/07), οι 9 εκατομμύρια κάτοικοι της πόλης Χο Τσι Μινχ στο Βιετνάμ. Η απόφαση αυτή λήφθηκε λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

 

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ τα ξημερώματα της 9ης Ιουλίου. Οι κάτοικοι θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους για δύο εβδομάδες.

Περίπου 8.000 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην πόλη ενώ μέχρι πρόσφατα, πριν ξεσπάσει αυτό το νέο κύμα, καταγράφονταν λιγότερα από 3.000 σε όλη τη χώρα.

Αν και το επίκεντρο του νέου κύματος είναι η πόλη Χο Τσι Μινχ, έχουν εντοπιστεί και άλλες εστίες, κυρίως στις βιομηχανικές περιοχές Μπακ Νιν και Μπακ Τζιάνγκ, όπου βρίσκονται τα εργοστάσια που προμηθεύουν τις εταιρείες Samsung και Foxconn. Ο δήμαρχος Νγκουγιέν Τανχ Φονγκ, είπε ότι η πόλη «δυσκολεύεται να ελέγξει» την πανδημία» και γι’ αυτό είναι «αποφασισμένη να σκληρύνει» τα μέτρα.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Βου Ντουκ Νταμ, είχε καλέσει τις αρχές της πόλης «να δεχτούν να κάνουν θυσίες».

Οι κάτοικοι δεν θα επιτρέπεται να βγουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για να αγοράσουν τρόφιμα ή φάρμακα.

Τουλάχιστον δέκα πόλεις έχουν διακόψει την αεροπορική σύνδεσή τους με τη Χο Τσι Μινχ, την πρώην Σαϊγκόν. Οι κάτοικοι συνωστίζονταν σήμερα στα εμπορικά καταστήματα, όμως τρεις από τις μεγαλύτερες αγορές χονδρικής έχουν ήδη κλείσει.

Στη φυλακή της πόλης, την Τσι Χόα, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 80 κρούσματα, μεταξύ κρατουμένων και φυλάκων.

Στην αρχή της πανδημίας το Βιετνάμ υπήρξε υπόδειγμα διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης. Ωστόσο, στη συνέχεια δυσκολεύτηκε να αποκτήσει εμβόλια και να ξεκινήσει την εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα λιγότερες από 4 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, σε μια χώρα με πληθυσμό 100 εκατομμύρια.

Το Βιετνάμ ελπίζει ότι θα επιτύχει τη συλλογική ανοσία μέχρι τα τέλη του έτους ή τις αρχές του 2022. Αναπτύσσει δικά του εμβόλια και έχει παραγγείλει εκατομμύρια δόσεις στο εξωτερικό. Την Τρίτη (06/07) οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι έστειλαν στη χώρα 2.000.000 δόσεις του εμβολίου της εταιρείας Moderna.


Πηγή: iefimerida.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση