Ο Ντόναλντ Τραμπ μηνύει Facebook, Twitter και Google -Ζητά να πάρει πίσω τους λογαριασμούς του

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2021 21:46 Ο Ντόναλντ Τραμπ μηνύει Facebook, Twitter και Google -Ζητά να πάρει πίσω τους λογαριασμούς του

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ μήνυσε το Facebook, την Google και το Twitter σε μια προσπάθεια να ανακτήσει δικαστικά τον έλεγχο στα πολυαγαπημένα του social media.
 

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη, ο Ντόναλντ Τραμπ που υποστήριξε πως με τον τρόπο αυτό υπερασπίζεται το Πρώτο Άρθρο του Συντάγματος, εξήγησε πως κατέθεσε τρεις διαφορετικές μηνυτήριες αναφορές στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Φλόριντα έναντι έκαστο τεχνολογικό κολοσσό, το Facebook, το Twitter και το Google.
Τι ζητά ο Ντόναλντ Τραμπ

Η μήνυση έχει ως στόχο να αποκατασταθούν οι λογαριασμοί του Ντόναλντ Τραμπ που έχουν ανασταλεί, συμπεριλαμβανομένης μιας αποζημίωσης για την απόφαση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να τον αποκλείσουν, αλλά και να διασφαλίσει πως άλλοι χρήστες δεν θα μπορούν να αποκλείονται από τους τεχνολογικούς κολοσσούς.

Η δικαστική ομάδα του πρώην προέδρου καθοδηγείται από τον Τζον Π. Κοάλ, ο οποίος έγινε γνωστός στις ΗΠΑ για τους δικαστικούς του αγώνες έναντι των καπνοβιομηχανιών.

«Θα καταστήσουμε τις μεγάλες επιχειρήσεις υπόλογες» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ που μίλησε από το Εθνικό Κέντρο Γκολφ που διατηρεί στο Νιου Τζέρσι. «Αν μπορούν να το κάνουν σε μένα, μπορούν να το κάνουν σε οποιονδήποτε».
Τι μπορεί να πετύχει ο Ντόναλντ Τραμπ

Το Twitter απέκλεισε δια παντός τον Ντόναλντ Τραμπ από την πλατφόρμα του, μετά τα γεγονότα της εισβολής στο Καπιτώλιο. Παράλληλα, η Facebook αποφάσισε πριν από έναν μήνα την εξακολούθηση του εμπάργκο με την πιθανότητα να επανεξετάσουν την απαγόρευση το 2023.

Σύμφωνα με το Bloomberg, κανείς από τους εκπροσώπους των τεχνολογικών κολοσσών δεν θέλησε να σχολιάσει κάτι για τη δικαστική διαμάχη που ξεκινά με πρωτοβουλία του Ντόναλντ Τραμπ. Πάντως, σύμφωνα με όσα σημειώνουν ειδικοί επί του θέματος στο δημοσίευμα, ο Τραμπ δεν έχει νομικό έρεισμα για να κερδίσει μια τέτοια δικαστική διαμάχη.


Πηγή: iefimerida.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση