Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαζική αγωγή κατά της Google από 37 πολιτείες των ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021 22:17 Μαζική αγωγή κατά της Google από 37 πολιτείες των ΗΠΑ

Νέα αγωγή κατατέθηκε κατά της Google για μία ακόμη φορά για μονοπωλιακές τακτικές. Συγκεκριμένα, 37 πολιτείες (ανάμεσά τους και η Ουάσινγκτον) μηνύουν την εταιρεία για τη διαχείριση του καταστήματος εφαρμογών του τεχνολογικού κολοσσού, του Play Store.


Πρόκειται για την τέταρτη αγωγή που αφορά σε μονοπωλιακές τακτικές κατά της Google. Η πιο πρόσφατη είχε κατατεθεί τον περασμένο Δεκέμβριο από 38 πολιτείες κατά των επιχειρήσεων της εταιρείας στον τομέα της "αναζήτησης".


Η αγωγή έρχεται μόλις λίγο μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα μειώσει την προμήθεια που λαμβάνει από το Play Store σε 15% για το πρώτο 1 εκατ. δολάρια που κερδίζει κάποιος developer κάθε χρόνο από το marketplace. Παράλληλα, είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει να αλλάξει πολιτική και ότι κάθε πληρωμή για τις εφαρμογές θα πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσα από το σύστημα του Play Store. Αυτό δεν άρεσε καθόλου σε εταιρείες όπως η Netflix και η Spotify, οι οποίες έχουν δικά τους συστήματα για τις πληρωμές εντός των εφαρμογών τους.


Η Google απάντησε μέσω μιας ανάρτησης στην αγωγή ότι θεωρεί την αγωγή αυτή "παράξενη" και "χωρίς νόημα", επειδή "επιτίθεται σε ένα σύστημα που παρέχει μεγαλύτερη διαφάνεια και περισσότερες επιλογές σε σχέση με άλλους". Ο Senior Director of Public Policy της Google, ο κ. Wilson White, ανέφερε τα εξής: "Η συγκεκριμένη αγωγή δεν στοχεύει στο να βοηθήσει ή να προστατεύσει τους καταναλωτές. Έχει να κάνει με την ενίσχυση μερικών developers δημοφιλών εφαρμογών που θέλουν να καρπώνονται τα προνόμια του Google Play, χωρίς να πληρώνουν γι' αυτά".

 

Πηγή: zougla.gr