Γερμανία: Υπόσχεση Μέρκελ για ταχεία χορήγηση οικονομικής βοήθειας στις πληγείσες περιοχές

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021 17:01 Γερμανία: Υπόσχεση Μέρκελ για ταχεία χορήγηση οικονομικής βοήθειας στις πληγείσες περιοχές

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ υποσχέθηκε σήμερα, την ταχεία χορήγηση οικονομικής βοήθειας, μετά την επίσκεψή της σε μία από τις περιοχές που δέχθηκε σκληρό πλήγμα από τις πρωτοφανείς πλημμύρες που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 157 ανθρώπους στη χώρα, κατά τις τελευταίες ημέρες.

 

«Είμαστε στο πλευρό σας» δήλωσε η Μέρκελ στους κατοίκους της μικρής πόλης Αντενάου στο γερμανικό κρατίδιο Ρηνανίας-Παλατινάτου, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση εκεί, ως «τρομακτική».

Η ίδια, πρόσθεσε ότι ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα βοήθειας θα ενεργοποιηθεί από την κυβέρνηση την Τετάρτη.

«Πρέπει να δράσουμε ταχύτερα στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής»

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης πρέπει να αντιμετωπίσει καλύτερα και ταχύτερα τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, μετά τη χειρότερη φυσική καταστροφή των τελευταίων περίπου 60 χρόνων, που προκάλεσαν στη χώρα οι πρωτόγνωρες πλημμύρες.

«Το σύνολο των γεγονότων, για τα οποία γίναμε μάρτυρες στη Γερμανία και οι δυνάμεις οι οποίες τα προκάλεσαν, αφήνουν να εννοηθεί..., ότι κάτι πρέπει να γίνει με την κλιματική αλλαγή» δήλωσε η Μέρκελ απευθυνόμενη στους κατοίκους της μικρής πόλης Αντενάου στο γερμανικό κρατίδιο Ρηνανίας-Παλατινάτου.

«Πρέπει να βιαστούμε, πρέπει να δράσουμε ταχύτερα στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής» πρόσθεσε η ίδια.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση