Η συγγνώμη του υπουργού Υγείας της Βρετανίας και το tweet που διέγραψε

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021 20:15 Η συγγνώμη του υπουργού Υγείας της Βρετανίας και το tweet που διέγραψε

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Σάτζιντ Τζαβίντ, ζήτησε σήμερα συγγνώμη για μια ανάρτησή του στο Twitter, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις. Όπως αναφέρει έσβησε το εν λόγω tweet, στο όποιο έλεγε ότι η χώρα δεν πρέπει να «μαζευτεί» από φόβο μπροστά στον κορονοϊό.
 

"Έσβησα το tweet στο οποίο χρησιμοποιούσα τη λέξη "μαζευτεί". Εξέφραζα την ευγνωμοσύνη μου για το ότι τα εμβόλια μας βοηθούν να πολεμήσουμε τον κορονοϊό ως κοινωνία, αλλά ήταν λάθος η επιλογή της λέξης και ζητώ ειλικρινά συγγνώμη" αναφέρει ο Τζαβίντ, ο οποίος αντικατέστησε τον Χάνκοκ μετά το σκάνδαλο με την εξωσυζυγική σχέση με τη βοηθό του. "Όπως πολλοί άλλοι και εγώ έχω χάσει αγαπημένα πρόσωπα από αυτόν τον απαίσιο ιό και δεν θα υποβάθμιζα ποτέ τον αντίκτυπό του" πρόσθεσε.

Το Σάββατο ο υπουργός Υγείας είχε γνωστοποιήσει ότι ανάρρωσε από τον κορονοϊό και ότι είχε ήπια συμπτώματα.

"Σας παρακαλώ, εάν δεν το έχετε ήδη κάνει, εμβολιαστείτε, καθώς μαθαίνουμε να ζούμε με αυτόν τον ιό, παρά να μαζευόμαστε από φόβο μπροστά του" είχε δηλώσει. Η φράση αυτή προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, με ενώσεις θυμάτων και βουλευτές, ιδίως από την αντιπολίτευση, να κρίνουν πως οι δηλώσεις είναι προσβλητικές προς τους πιο ευάλωτους και δεδομένων των θυσιών που έχουν κάνει οι Βρετανοί κατά τη διάρκεια τριών διαδοχικών lockdown που κηρύχθηκαν στη χώρα, η οποία με 129.000 νεκρούς είναι μία από τις πλέον πληγείσες στην Ευρώπη.

 

Πηγή: enikos.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση