Συνάντηση Μπάιντεν - Τιχανόφσκαγια: Στηριξη των ΗΠΑ στον λαό της Λευκορωσίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 22:05 Συνάντηση Μπάιντεν - Τιχανόφσκαγια: Στηριξη των ΗΠΑ στον λαό της Λευκορωσίας

Ο πρόεδρος Μπάιντεν συναντήθηκε σήμερα με την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια και εξέφρασε τη στήριξή του στην επιδίωξη του λευκορωσικού λαού για δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας.

«Είχα την τιμή να συναντηθώ με την Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια στον Λευκό Οίκο σήμερα το πρωί. Οι ΗΠΑ στέκονται με τον λαό της Λευκορωσίας στην εκστρατεία του για δημοκρατία και οικουμενικά ανθρώπινα δικαιώματα», έγραψε ο Μπάιντεν σε ανάρτησή του στο Twitter.

Η Τιχανόφσκαγια πίεσε για ισχυρότερη δράση της Ουάσινγκτον εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο κατά τη διάρκεια επίσκεψης της στη χώρα.

Συναντήθηκε νωρίτερα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν.

Την περασμένη εβδομάδα, η ίδια ζήτησε από Αμερικανούς αξιωματούχους να επιβάλουν κυρώσεις εις βάρος εταιρειών της χώρας της που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ποτάσας, του πετρελαίου, του ξύλου και του χάλυβα.

«Σας ευχαριστώ Αμερικανέ πρόεδρε για μια ισχυρή ένδειξη αλληλεγγύης με τους εκατομμύρια ατρόμητους Λευκορώσους που αγωνίζονται ειρηνικά για την ελευθερία τους. Σήμερα, η Λευκορωσία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης μεταξύ δημοκρατίας και απολυταρχίας. Ο κόσμος στέκεται στο πλευρό μας. Η Λευκορωσία θα είναι ένα a success story», έγραψε η Τιχανόφσκαγια στη δική της ανάρτηση στο Twitter.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση