Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι σύμμαχοι του Ναβάλνι καλούν τους Ρώσους να ψηφίσουν το Κομμουνιστικό Κόμμα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021 19:21 Οι σύμμαχοι του Ναβάλνι καλούν τους Ρώσους να ψηφίσουν το Κομμουνιστικό Κόμμα

Οι σύμμαχοι του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι κάλεσαν σήμερα τους Ρώσους να ψηφίσουν το Κομμουνιστικό Κόμμα στις βουλευτικές εκλογές αυτής της εβδομάδας, στο πλαίσιο της εκστρατείας για μια τακτική ψήφου που στόχο έχει να πλήξει το κυβερνών κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας.

Η εκστρατεία του Ναβάλνι για «έξυπνη ψήφο» έχει σχεδιαστεί για να συσπειρώσει τις ψήφους αυτών που είναι αντίθετοι προς την Ενωμένη Ρωσία, η οποία αυτή τη στιγμή κατέχει τα τρία τέταρτα των εδρών στην κάτω βουλή του Κοινοβουλίου και κυριαρχεί στη ρωσική πολιτική ζωή.

Η πρωτοβουλία είναι ένας από τους λίγους εναπομείναντες μοχλούς πίεσης για τον Ναβάλνι, ο οποίος εκτίει ποινή δυόμισι ετών φυλάκισης με την κατηγορία της παραβίασης όρων αποφυλάκισής του.

Το κίνημά του χαρακτηρίστηκε «εξτρεμιστικό» ενόψει των εκλογών στις 17-19 Σεπτεμβρίου και νόμος που υπεγράφη από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν τον Ιούνιο απαγορεύει στα μέλη τέτοιων οργανώσεων να κατεβαίνουν ως υποψήφιοι.

«Εκατομμύρια άνθρωποι στη Ρωσία σιχαίνονται την Ενωμένη Ρωσία», δήλωσε ο Λεονίντ Βολκόβ, σύμμαχος του Ναβάλνι, σε βίντεο που συνοδεύει τη λίστα των υποψηφίων, που σύμφωνα με τους συμμάχους του Ναβάλνι έχουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα να κερδίσουν την Ενωμένη Ρωσία σε ξεχωριστές εκλογικές περιφέρειες.

«Εξηγήστε σε όποιον δεν είναι ικανοποιημένος με το τι γίνεται στη χώρα ότι χρειάζεται να πάνε και να ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές».

Το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων που στηρίζουν οι σύμμαχοι του Ναβάλνι προέρχονται από το Κομμουνιστικό Κόμμα, το δεύτερο δημοφιλέστερο κόμμα της Ρωσίας. Αυτή τη στιγμή κατέχει 43 από τις 450 έδρες του κοινοβουλίου. Οι σύμμαχοι του Ναβάλνι έχουν προτείνει υποψηφίους του Κομμουνιστικού Κόμματος σε 11 από τις 15 περιφέρειες της πρωτεύουσας.

Ο Πούτιν, που βρίσκεται στην εξουσία είτε ως πρόεδρος είτε ως πρωθυπουργός από το 1999, βοήθησε να ιδρυθεί η Ενωμένη Ρωσία αλλά δεν είναι μέλος του κόμματος.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ