Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισπανία: Έκρηξη ηφαιστείου στη Λα Πάλμα - Η λάβα θα έχει φτάσει στη θάλασσα μέχρι το βράδυ (βίντεο)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 16:51 Ισπανία: Έκρηξη ηφαιστείου στη Λα Πάλμα - Η λάβα θα έχει φτάσει στη θάλασσα μέχρι το βράδυ (βίντεο)

Οι αρχές εκτιμούν ότι θα φτάσει στο νερό γύρω στις 8 το βράδυ - «Θα συνεχίσει να είναι ενεργό για τις επόμενες λίγες ημέρες», τονίζουν οι ηφαιστειολόγοι.

Η λάβα που εκλύεται από ένα ηφαίστειο στο ισπανικό νησί Λα Πάλμα αναμένεται να φθάσει στη θάλασσα γύρω στις 8 το βράδυ τοπική ώρα, δήλωσε σήμερα ο περιφερειακός ηγέτης Άνχελ Βίκτορ Τόρες, ένα φαινόμενο που θα μπορούσε να προκαλέσει τοξικά αέρια και να μειώσει την ορατότητα στη θάλασσα.

«Παραμένει ενεργό και θα συνεχίσει να είναι ενεργό για τις επόμενες λίγες ημέρες», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου μετά τη συνάντηση που είχε με επικεφαλής της περιοχής, ηφαιστειολόγους και αξιωματούχους της αρχής πολιτικής προστασίας.

Το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας των Καναρίων Νήσων ανακοίνωσε χθες ότι όταν η λάβα φθάσει στη θάλασσα, θα μπορούσε να δημιουργήσει τοξικά αέρια, καθώς το τετηγμένο πέτρωμα κρυώνει γρήγορα.

Ενόψει του ενδεχομένου μείωσης της ορατότητας, οι λιμενικές αρχές απαγόρευσαν σήμερα τον διάπλου πλοίων στην περιοχή, προς το δυτικό τμήμα της νήσου, όπου αναμένεται η λάβα να φθάσει στο νερό.

Πηγή: protothema.gr