Μελβούρνη: Τέταρτη μέρα διαδηλώσεων κατά του lockdown

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 14:24 Μελβούρνη: Τέταρτη μέρα διαδηλώσεων κατά του lockdown

Αντιδρούν στο κλείσιμο των εργοταξίων και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον κλάδο.

Για τέταρτη μέρα βγαίνουν σήμερα στους δρόμους διαδηλωτές στη Μελβούρνη, διαμαρτυρόμενοι κατά των περιορισμών που έχουν επιβληθεί λόγω κορωνοϊού. Εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν βγει στους δρόμους αφότου αξιωματούχοι ανακοίνωσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα το κλείσιμο των εργοταξίων για δύο εβδομάδες και κατέστησαν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την εξάπλωση της covid-19.

Στο μεταξύ ένα εμβολιαστικό κέντρο στο δημαρχείο της Μελβούρνης θα παραμείνει κλειστό ως τη Δευτέρα, αφού διαδηλωτές παρενόχλησαν λεκτικά και επιτέθηκαν σωματικά σε εργαζόμενους σε αυτό. «Για ποιο λόγο να παρενοχλήσεις, όπως μου είπαν, γιατί να φτύσεις κάποιον που κάνει αυτού του είδους τη δουλειά;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός της Βικτόρια Νταν Άντριους στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι πολίτες που βρίσκονται στους δρόμους της Μελβούρνης, υποβάλλονται σε ελέγχους από την αστυνομία, καθώς οι Αρχές προσπαθούν να αποτρέψουν νέες διαδηλώσεις, μετά τη σύλληψη περισσότερων από 200 ανθρώπων την Τετάρτη.

Αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Αυστραλία

Στο μεταξύ στη Βικτόρια εντοπίστηκαν 766 νέα κρούσματα covid-19, ο μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός νέων μολύνσεων μέχρι στιγμής, ενώ στη γειτονική πολιτεία Νέα Νότια Ουαλία καταγράφηκαν 1.063 νέες μολύνσεις.

Η Αυστραλία είναι αντιμέτωπη με ένα τρίτο κύμα της πανδημίας το οποίο οφείλεται στο πιο μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος Delta του κορονοϊού. Λόγω της ανόδου των κρουσμάτων στη Μελβούρνη, το Σίδνεϊ, αλλά και την πρωτεύουσα Καμπέρα έχουν επιβληθεί lockdown, με αποτέλεσμα σχεδόν οι μισοί από τους 25 εκατομμύρια κατοίκους της χώρας να ζουν υπό το καθεστώς αυστηρών περιορισμών.

Αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι τα lockdown θα χαλαρώσουν αφού εμβολιαστεί πλήρως κατά της covid-19 το 70% των ενηλίκων, κάτι που αναμένεται να έχει γίνει τον Οκτώβριο.

Συνολικά στην Αυστραλία έχουν καταγραφεί 92.000 κρούσματα covid-19, εκ των οποίων τα 61.000 έχουν εντοπιστεί μετά τα μέσα Ιουνίου, οπότε και βρέθηκε το πρώτο κρούσμα του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα στο Σίδνεϊ. Εξάλλου λίγοι λιγότεροι από 1.200 άνθρωποι έχουν υποκύψει από την ασθένεια.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση