Αφγανιστάν: Ταλιμπάν κρέμασαν πτώματα φερόμενων απαγωγέων στην πόλη Χεράτ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 19:28 Αφγανιστάν: Ταλιμπάν κρέμασαν πτώματα φερόμενων απαγωγέων στην πόλη Χεράτ

Μαχητές Ταλιμπάν στην πόλη Χεράτ, στο δυτικό Αφγανιστάν, σκότωσαν τέσσερις φερόμενους απαγωγείς και κρέμασαν τα πτώματά τους σε δημόσιο χώρο, ως μέσο αποτροπής, έγινε σήμερα γνωστό από έναν τοπικό κυβερνητικό αξιωματούχο.

Ο Σερ Άχμαντ Αμάρ, αναπληρωτής κυβερνήτης της Χεράτ, είπε πως οι άνδρες είχαν απαγάγει έναν ντόπιο επιχειρηματία και τον γιο του και σκόπευαν να τους μεταφέρουν εκτός της πόλης, όταν έγιναν αντιληπτοί από περιπολίες, που είχαν στήσει σημεία ελέγχου περιμετρικά της πόλης.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, κατά την οποία σκοτώθηκαν και οι τέσσερις άνδρες, ενώ τραυματίστηκε ένας στρατιώτης των Ταλιμπάν.

«Έφεραν τα πτώματά τους στην κεντρική πλατεία και τα κρέμασαν στην πόλη ως ένα μάθημα προς άλλους απαγωγείς», περιέγραψε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο απαχθέντες δεν τραυματίστηκαν.

Ο κάτοικος της Χεράτ Μοχάμαντ Ναζίρ είπε πως είχε βγει για ψώνια, κοντά στην πλατεία Μοστοφιάτ, όταν άκουσε από ένα μεγάφωνο μια ανακοίνωση με την οποία ζητείτο η προσοχή των πολιτών.

«Όταν πήγα κοντύτερα, είδα πως είχαν μεταφέρει ένα πτώμα με ένα φορτηγάκι, κατόπιν το κρέμασαν από έναν γερανό», αφηγήθηκε.

Βίντεο όπου διακρίνεται ένα πτώμα να κρέμεται από τον γερανό κυκλοφόρησε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ φαίνεται και ένα σημείωμα που κάρφωσε κάποιος στο στήθος του νεκρού, το οποίο γράφει «Αυτή είναι η τιμωρία για την απαγωγή».

Στο βίντεο δεν διακρίνονται άλλα πτώματα, όμως σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρήστες λένε πως άλλα πτώματα κρεμάστηκαν σε άλλα σημεία της πόλης.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Associated Press και δημοσιεύτηκε αυτήν την εβδομάδα, ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Ταλιμπάν μουλάς Νοορούντιν Τουράμπι δήλωσε πως η οργάνωση θα επαναφέρει τιμωρίες, όπως εκτελέσεις και ακρωτηριασμούς για να αποτρέπουν τη διάπραξη εγκλημάτων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση