Νέο κρεσέντο προκλητικότητας από Χουλουσί Ακάρ και Ομέρ Τσελίκ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 21:49 Νέο κρεσέντο προκλητικότητας από Χουλουσί Ακάρ και Ομέρ Τσελίκ

Δεν σταματούν τις προκλητικές δηλώσεις οι Τούρκοι λίγες μόνο ώρες πριν από την έναρξη του νέου γύρου διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ Αθήνας – Άγκυρας.

Τη σκυτάλη από τον Ταγίπ Ερντογάν που κατηγόρησε την Ελλάδα πως στήνει έναν “τρομοκρατικό διάδρομο” και ότι ο ίδιος δεν μπορεί να μείνει θεατής, πήραν οι δηλώσεις των Χουλουσί Ακάρ και Ομέρ Τσελικ.

O Τούρκος Υπουργός Άμυνας επιτίθεται στην Ελλάδα και την κατηγορεί ότι προσπάθησε με επιμονή να παραβιάσει περιοχές λίγα μίλια από την Κρήτη και ΝΔ της Κύπρου και παρά τις προειδοποιήσεις επιμένει στις παρενοχλήσεις και στις παραβιάσεις. Και μετά από όλα αυτά δηλώνει ότι «Είμαστε υπέρ του διαλόγου».

Ο Ομέρ Τσελίκ εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος κάνει εκ νέου αναφορά στην «Γαλάζια Πατρίδα» λέγοντας πως αποτελεί την κόκκινη γραμμή για την Τουρκία. «Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Μητέρας Πατρίδας» συνέχισε ο Τσελίκ  επισημαίνοντας πως «θα κάνουμε τα πάντα και θα πληρώσουμε οποιαδήποτε τίμημα για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας στη Γαλάζια Πατρίδα».

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση