Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γορίλας που είχε βγει selfie με δασοφύλακα πέθανε στην αγκαλιά του ανθρώπου που τον έσωσε όταν ήταν μικρός

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2021 13:45 Γορίλας που είχε βγει selfie με δασοφύλακα πέθανε στην αγκαλιά του ανθρώπου που τον έσωσε όταν ήταν μικρός

Παγκόσμια συγκίνηση για τον θάνατο του γορίλα που είχε γνωστός από μια selfie και άφησε την τελευταία του πνοή στην αγκαλιά του ανθρώπου που τον έσωσε δύο μηνών.

 

Απόλυτα συγκινητική ιστορία… Από αυτές που βλέπεις στην τηλεόραση μόνο που τούτη, συνέβη στην πραγματικότητα και “άγγιξε” ανθρώπους.

Ο ορφανός γορίλας του βουνού Ndakasi πέθανε σε ηλικία 14 ετών μέσα στην αγκαλιά του δασοφύλακα Andre Bauma στο εθνικό πάρκο Virunga στο ανατολικό Κονγκό. Πέθανε στην αγκαλιά του ανθρώπου που τον είχε σώσει όταν ήταν βρέφος ακόμα, σε ηλικία 2 μηνών.

 

2

Τον είχαν βρει γατζωμένο πάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του, την οποία είχαν σκοτώσει πολιτοφύλακες.

Ο γορίλας είχε γίνει γνωστός όταν είχε φωτογραφηθεί με το ορφανό Ndeze σε μια selfie με τον Mathieu Shamavu το 2019. Η φωτογραφία αυτή είχε προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση, θαυμασμό και συγκίνηση.

2

Ο γορίλας του βουνού Ndakasi άφησε την τελευταία του πνοή στην αγκαλιά του φροντιστή του Εθνικού Πάρκου στο Κονγκό, σε μία σκηνή που συγκίνησε τους πάντες.

Ο λόγος του θανάτου της, ήταν μια παρατεταμένη ασθένεια που αντιμετώπιζε και η οποία επιδεινώθηκε.

πηγή: gazzetta.gr