Ο Λίβανος στο "σκοτάδι" - Χωρίς ρεύμα και καύσιμα όλη η χώρα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Οκτωβρίου 2021 15:41 Ο Λίβανος στο "σκοτάδι" - Χωρίς ρεύμα και καύσιμα όλη η χώρα

Η έλλειψη καυσίμων στους δύο κύριους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της χώρας βύθισε τη χώρα στο απόλυτο "σκοτάδι".

Εκτός λειτουργίας τέθηκε το ηλεκτρικό δίκτυο του Λιβάνου, μετά την έλλειψη καυσίμων στους δύο κύριους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της χώρας, σύμφωνα με αναφορές.

Οι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας "al Zahrani" και "Deir Ammar" σταμάτησαν να λειτουργούν καθώς εξαντλήθηκαν οι προμήθειες πετρελαίου και η παραγωγή ενέργειας έπεσε κάτω από τα 200 μεγαβάτ.

Ο Λίβανος στο σκοτάδι

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο επίσημη πηγή, η διακοπή θα συνεχιστεί τουλάχιστον για μερικές ημέρες ακόμα.

Έναν χρόνο περίπου μετά τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού που στοίχισε τη ζωή σε 217 ανθρώπους και ενώ η χώρα βιώνει μια από τις πιο σοβαρές οικονομικές κρίσεις στην ιστορία της, η χώρα του Λιβάνου βρίσκεται σε συνθήκες ολικού μπλακ άουτ.

Τους τελευταίους μήνες η επιδείνωση της κρίσης των καυσίμων του Λιβάνου έχει φτάσει σε σοβαρό σημείο κρίσης, ενώ παρόμοια κατάσταση αντιμετώπισαν οι κάτοικοι και τον περασμένο Αύγουστο, με το κέντρο της Βηρυτού να είναι βυθισμένο στο σκοτάδι και τα αρτοποιεία, τις επιχειρήσεις και τα νοσοκομεία είτε να μειώνουν τις εργασίες τους είτε να κλείνουν εντελώς, καθιστώντας τη ζωή ακόμη πιο δύσκολη για τους Λιβανέζους.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση