Ερντογάν: Πείνα στη Δύση, χορτάτη η Τουρκία – Φαρμακερή απάντηση Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου από την κουζίνα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 12:51 Ερντογάν: Πείνα στη Δύση, χορτάτη η Τουρκία – Φαρμακερή απάντηση Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου από την κουζίνα

Μία εικόνα Παραδείσου περιέγραψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη ζωή στην Τουρκία σε σχέση με τη Δύση που «υποφέρει». Αιχμηρή ήταν η απάντηση του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου.

Την… τελευταία λέξη είχε, όμως, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον «Σουλτάνο» να το ρίχνει στο τραγούδι – και μάλιστα το ερωτικό – για να προσεγγίσει την τουρκική νεολαία.

Όπως ανέφερε ο Μανώλης Κωστίδης για τον ΣΚΑΪ, ο Τούρκος Πρόεδρος παρουσίασε τους Δυτικούς να πεινάνε σε αντίθεση με τους πολίτες της χώρας που ζουν ζωή χαρισάμενη προφανώς…

«Βλέπετε τα χάλια των ΗΠΑ έτσι; Βλέπετε τα χάλια της Αγγλίας; Δεν έχουν βενζίνη… βενζίνη. Τα ίδια στη Γερμανία με ουρές. Στη Γαλλία έχουν ουρές δεν βρίσκουν τρόφιμα. Δόξα τω Θεώ στην Τουρκία, εμείς δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα», είπε ο Ερντογάν από το βήμα συνεδρίου.

Αίσθηση προκάλεσε και η επιλογή του αρχηγού της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου, να απαντήσει από την κουζίνα του σπιτιού του για να διαψεύσει τα παραπλανητικά και υπεραισιόδοξα λεγόμενα του «Σουλτάνου».

«Ο Ερντογάν ισχυρίζεται πως οι Αμερικανοί, οι Άγγλοι και οι Γερμανοί ζουν σε άθλιες συνθήκες και πεινούν. Γιατί το κάνει αυτό; Διότι ο Ερντογάν ετοιμάζει το αφήγημα, για τον μαύρο χειμώνα και τις άθλιες συνθήκες που θα κάνει να ζήσει ο τουρκικός λαός. Λέει ψέματα για να προετοιμάσει τον λαό στην τραγωδία», δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής των Κεμαλιστών.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ρόλο… Γιάννη Πάριου 

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Πρόεδρος της Τουρκίας το έριξε και στα… ερωτικά τραγούδια, μπροστά στους νεολαίους του κόμματός του, ενώ η Τουρκία στενάζει. «Αχ αγάπη μου, αυτή η ζωή δίχως εσένα δεν αντέχεται, αχ αγάπη μου, αυτή η ταλαιπωρία δεν αντέχεται», τραγουδούσε ο Ερντογάν!

«Ηγέτη μας αυτή η ζωή δίχως εσένα δεν αντέχεται, αυτή η ταλαιπωρία δεν αντέχεται», τού απάντησαν οι νέοι, παραφράζοντας το τραγούδι.

Δείτε και ακούστε τον Ερντογάν να… άδει:

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται ότι προσπαθεί με κάθε τρόπο να αντιστρέψει το αρνητικό δημοσκοπικό κλίμα, καθώς η οικονομία της Τουρκίας διέρχεται εδώ και αρκετούς μήνες μία τεράστια κρίση με την αντιπολίτευση να τον κατηγορεί για αδράνεια και σπασμωδικά μέτρα.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση