Εικόνες που προκαλούν θλίψη: Τάρανδος ζούσε επί δύο χρόνια με ένα λάστιχο γύρω από τον λαιμό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 11:40 Εικόνες που προκαλούν θλίψη: Τάρανδος ζούσε επί δύο χρόνια με ένα λάστιχο γύρω από τον λαιμό

Το ζώο επιτέλους ελευθερώθηκε - Ήταν η τέταρτη απόπειρα σε μία εβδομάδα.

Ένας τάρανδος περιφερόταν στους λόφους του Κολοράντο στις ΗΠΑ επί δύο χρόνια με ένα λάστιχο γύρω από τον λαιμό του. Επιτέλους, το ζώο είναι ελεύθερο, σύμφωνα με αξιωματούχους της άγριας ζωής.

Στον 4,5 ετών τάρανδο χρειάστηκε να χορηγηθεί ηρεμιστικό και να αφαιρεθούν τα κέρατά του, σύμφωνα με αξιωματούχους του Colorado Parks and Wildlife (CPW).

Ήταν η τέταρτη απόπειρα που έκαναν σε μία εβδομάδα για να βοηθήσουν το ζώο και να αφαιρέσουν το λάστιχο.

«Ήταν δύσκολο να αφαιρεθεί», δήλωσε ο Scott Murdoch, προσθέτοντας πως ο λαιμός του ταράνδου είχε μια μικρή πληγή και είχε φύγει μέρος του τριχώματός του.

«Θα προτιμούσαμε να κόψουμε το λάστιχο και να αφήσουμε τα κέρατα», σημείωσε σε δήλωσή του τη Δευτέρα, εξηγώντας ότι οι αξιωματούχοι δεν μπόρεσαν να κόψουν το ατσάλι που είχε μέσα το λάστιχο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το λάστιχο είχε γεμίσει με πευκοβελόνες και βρωμιά και το βάρος ήταν πάρα πολύ μεγάλο για να το κουβαλάει τριγύρω ο τάρανδος.

«Σοκαρίστηκα με το πόσο καλά φαινόταν»

Αφότου το αφαίρεσαν το Σάββατο, ο Murdoch σημείωσε πως του προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι ο τάρανδος είχε καλή διάθεση. «Στην πραγματικότητα σοκαρίστηκα με το πόσο καλά φαινόταν».

Οι αξιωματούχοι άγριας ζωής πρόσεξαν για πρώτη φορά τον τάρανδο με το λάστιχο γύρω από τον λαιμό του, στη διάρκεια έρευνας για τους πληθυσμούς στην περιοχή τον Ιούλιο του 2019.

Το ζώο, το οποίο ζυγίζει περισσότερα από 270 κιλά, καταγράφηκε αργότερα να τριγυρνά στην περιοχή, αλλά εξαφανιζόταν για μεγάλες περιόδους στη διάρκεια του χειμώνα.

Προηγούμενες απόπειρες να του χορηγηθεί ηρεμιστικό δεν πέτυχαν καθώς οι αξιωματούχοι δεν κατόρθωσαν να το πλησιάσουν αρκετά και άλλοι τάρανδοι βρίσκονταν κοντά του.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση