Ο θρυλικός Κάπτεν Κερκ του Σταρ Τρεκ ταξιδεύει στο διάστημα – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 17:40 Ο θρυλικός Κάπτεν Κερκ του Σταρ Τρεκ ταξιδεύει στο διάστημα – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Ο Γουίλιαμ Σάτνερ, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον θρυλικό Κάπτεν Τζέιμς Τ. Κερκ στο τηλεοπτικό και μετά και κινηματογραφικό «Σταρ Τρεκ» πετάει για το διάστημα. 

Με τον 90χρονο Γουίλιαμ Σάτνερ – Κάπτεν Κερκ του Σταρ Τρεκ – θα ταξιδεύουν στο διάστημα και τρεις άλλοι επιβάτες, στη δεύτερη επανδρωμένη πτήση του πυραύλου New Shepard της Blue Origin.

Ο συνδυασμός πυραύλου – κάψουλας New Shepard απογειώθηκε από το Launch Site One της Blue Origin, κοντά στην πόλη Van Horn του Δυτικού Τέξας, στις 5 μ.μ. (ώρα Ελλάδος).

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τη διαστημική αποστολή από το κανάλι της Blue Origin και στο YouTube:

Η σημερινή (13.10.2021) αποστολή πραγματοποιείται σχεδόν τρεις μήνες μετά την πρώτη επανδρωμένη εκτόξευση της Blue Origin, η οποία μετέφερε στο διάστημα τον ιδρυτή της εταιρείας, Τζεφ Μπέζος, τον αδελφό του, Μαρκ, την 82χρονη πρωτοπόρο της αεροπορίας, Γουόλι Φανκ και τον 18χρονο Ολλανδό φοιτητή Φυσικών Επιστημών, Όλιβερ Ντέιμεν.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, ο Σάτνερ – Κάπτεν Κερκ θα είναι ο γηραιότερος άνθρωπος που θα πάει στο διάστημα στα 90 του χρόνια – ένα ρεκόρ που είχε σημειώσει προηγουμένως η Φανκ στην πτήση της 20ης Ιουλίου 2021.

Οι συνεπιβάτες του Σάτνερ, είναι η αντιπρόεδρος αποστολών και πτητικών λειτουργιών της Blue Origin, Όντρεϊ Πάουερς, ο Κρις Μπόσουιζεν, πρώην μηχανικός της NΑSA και συνιδρυτής της Planet Labs, μιας αμερικανικής εταιρείας που φωτογραφίζει καθημερινά τη Γη με τη βοήθεια δορυφόρων ο Γκλεν ντε Βρις, συνιδρυτής της Medidata Solutions, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στα λογισμικά παρακολούθησης κλινικών δοκιμών για τις φαρμακοβιομηχανίες, την οποία εξαγόρασε το 2019 η Dassault Systèmes.

Η πτήση θα διαρκέσει περίπου 11 λεπτά και το πλήρωμα θα βιώσει περίπου 4′ λεπτά έλλειψης βαρύτητας κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο διάστημα. Ο προωθητικός πύραυλος του New Shepard θα διαχωριστεί από την κάψουλα και θα επιστρέψει στη Γη, περίπου 8΄ λεπτά μετά την απογείωση.

Ενώ ο εκτοξευτής θα προσγειώνεται, η κάψουλα New Shepard με το πλήρωμα θα φτάσει στο μέγιστο υψόμετρό της, ακριβώς πάνω από τη Γραμμή Κάρμαν, το διεθνώς αναγνωρισμένο όριο του διαστήματος, το οποίο είναι περίπου 100 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

 

 

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση