Τζόελ Σόουζα: Ποιος είναι ο σκηνοθέτης που τραυματίστηκε μετά τον πυροβολισμό του Μπάλντουιν

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 13:01 Τζόελ Σόουζα: Ποιος είναι ο σκηνοθέτης που τραυματίστηκε μετά τον πυροβολισμό του Μπάλντουιν

Θα υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις - Η ταινία «Rust» είναι η έκτη στο ενεργητικό του.

Παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, είναι ο Αμερικανός σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα που τραυματίστηκε από όπλο που κρατούσε ο Άλεκ Μπάλντουιν στα γυρίσματα της ταινίας γουέστερν «Rust».

Αν και οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν τον σκηνοθέτη να είναι πολύ σοβαρά στην εντατική σε νοσοκομείο του Νέου Μεξικού, φίλοι του δήλωσαν σε ΜΜΕ ότι έχει πάρει εξιτήριο.

Οι θεράποντες γιατροί πάντως δήλωσαν ότι θα υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο 48χρονος Αμερικανός σκηνοθέτης γεννήθηκε στο Φρίμοντ της Καλιφόρνιας και δραστηριοποιείται κυρίως στο Σαν Φρανσίσκο όπου ζει με την οικογένειά του.

Όπως αναφέρει το CNN, ως ο Τζόελ Σόουζα έκανε το ντεμπούτο του στις ταινίες μεγάλου μήκους με την ταινία δράσης «Crown ViC».

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο BFMTV, στις περισσότερες ταινίες μεγάλου μήκους, εργάστηκε και ως σεναριογράφος.

Η ταινία «Rust» είναι η έκτη στο ενεργητικό του.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 2010 με την ταινία μεγάλου μήκους «Hannah's Treasure» ενώ, το 2015 έβαλε την πινελιά του στην παιδική κωμωδία «Operation Ghosts» (διαθέσιμη στο Amazon Prime Video).

Την ίδια χρονιά, σκηνοθέτησε την κωμωδία «In My Father's Skin», μ' έναν πατέρα κι έναν γιο που ανταλλάσσουν τα σώματά τους την παραμονή των Χριστουγέννων.

Στη συνέχεια σκηνοθέτησε την ταινία «Break Night» και εν συνεχεία την ταινία «Night Shift».

Ο Σόζουα είχε συνεργαστεί και με τον αδερφό του Άλεκ Μπάλντγουιν, Γουίλιαμ, ο οποίος είναι ηθοποιός και παραγωγός.

Πηγή: CNN

Προσαρμοσμένη αναζήτηση