SpaceX: Με πάνες θα γυρίσουν στη Γη οι 4 αστροναύτες λόγω διαρροής στην τουαλέτα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2021 18:41 SpaceX: Με πάνες θα γυρίσουν στη Γη οι 4 αστροναύτες λόγω διαρροής στην τουαλέτα

Απίστευτο περιστατικό στο… διάστημα για τους 4 αστροναύτες που επιστρέψουν στη Γη με την κάψουλα Dragon της εταιρείας SpaceX του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ.

Συγκεκριμένα οι 4 αστροναύτες θα γυρίσουν στον πλανήτη μας με… πάνες καθώς υπάρχει πρόβλημα στις τουαλέτες της κάψουλας της SpaceX και συγκεκριμένα διαρροή.

Λόγω του προβλήματων οι 4 αστροναύτες χρησιμοποιούν τις τουαλέτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.Το πρόβλημα οφείλεται σε αποκόλλησης ενός μικρού σωλήνα στο πρώτο ταξίδι διαστημικού τουρισμού της SpaceX που έγινε τον Σεπτέμβριο.

Από τότε η διαστημική εταιρεία SpaceX πραγματοποιεί συνεχείς ελέγχους στην άτρακτο που θα μεταφέρει τους αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ώστε να βεβαιωθεί πως δεν έχουν προκληθεί ζημιές στην κάψουλα που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των επιβατών.

Σύμφωνα με το CNN οι αστροναύτες Shane Kimbrough και Megan McArthur από τη NASA, ο Γάλλος αστροναύτης Thomas Pesquet από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία και ο Akihiko Hoshide από την Ιαπωνία, θα επιστρέψουν στη Γη φορώντας πάνες καθώς δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα στην κάψουλα Crew Dragon.

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστή από τη NASA η ημερομηνία επιστροφής των αστροναυτών στον πλανήτη Γη.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση