Γερμανία: Μια ανάσα από το lockdown – «Ιπτάμενες ΜΕΘ» για τη μεταφορά ασθενών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 12:49 Γερμανία: Μια ανάσα από το lockdown – «Ιπτάμενες ΜΕΘ» για τη μεταφορά ασθενών

Η Πολεμική Αεροπορία της Γερμανίας θα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας τις «ιπτάμενες ΜΕΘ», ώστε να μεταφέρει ασθενείς με covid-19 που νοσούν βαριά σε άλλα τμήματα της χώρας. Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, εξήγησε πως η κατάσταση στη Γερμανία είναι δραματική, κάνοντας λόγο για άμεση και δραστική μείωση των κοινωνικών επαφών.

Συγκεκριμένα, η Πολεμική Αεροπορία θα μεταφέρει βαριά νοσούντες από Covid-19 σε άλλα τμήματα της χώρας με στόχο να αποφορτίσει τα νοσοκομεία που δέχονται τεράστια πίεση, την ώρα που η χώρα κατέγραψε σήμερα νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων που ξεπερνούν τα 76.000.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, τόνισε πως «η κατάσταση είναι πολύ δραματική όπως ποτέ άλλοτε σε αυτήν την πανδημία» και σημείωσε, σε συνέντευξη Τύπου, πως «όσο πιο δυνατά τραβήξουμε το χειρόφρενο, τόσο το καλύτερο» εννοώντας πως θα πρέπει να υπάρξει δραματική μείωση των κοινωνικών επαφών.

Οι ιπτάμενες ΜΕΘ

Η Πολεμική Αεροπορία θα χρησιμοποιήσει αεροπλάνα ειδικά εξοπλισμένα με έως και έξι κλίνες ΜΕΘ. Την Πέμπτη η Γερμανία ξεπέρασε το όριο των 100.000 θανάτων που συνδέονται με την Covid-19 εν μέσω προειδοποιήσεων από τα νοσοκομεία, κυρίως στα νότια και ανατολικά της χώρας, ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας τους είναι πλήρεις.

Αργότερα σήμερα η γερμανική Πολεμική Αεροπορία θα μεταφέρει ασθενείς που νοσούν βαριά από COVID-19 από την νότια πόλη Μέμινγκεν στο Μένστερ, κοντά στο Όσναμπρεκ στα βόρεια, για να αποσυμφορηθούν οι κλινικές στα νότια τμήματα της χώρας, είπε μια πηγή ασφαλείας στο Reuters.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση