Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέοι μπελάδες για τον Μπόρις Τζόνσον - Ξέφρενο πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ την παραμονή της κηδείας του πρίγκιπα Φίλιππου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 09:22 Νέοι μπελάδες για τον Μπόρις Τζόνσον - Ξέφρενο πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ την παραμονή της κηδείας του πρίγκιπα Φίλιππου (φωτο Reuters)

Οι αποκαλύψεις για τα πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ συνεχίζονται καθώς βγήκε στην επιφάνεια ακόμα μια… ξέφρενη συγκέντρωση των στελεχών της κυβέρνησης της Βρετανίας, η οποία έγινε λίγες ώρες πριν την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου.

Το προσωπικό της Ντάουνινγκ Στριτ φέρεται να συμμετείχε σε δύο ξέφρενα πάρτι, εν μέσω lockdown και πανδημίας, και να «πίνανε υπερβολικά» ώστε να αποχαιρετήσουν δύο κυβερνητικά στελέχη από τις τάξεις τους, τη νύχτα πριν την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, στην οποία η βασίλισσα Ελισάβετ αναγκάστηκε να κάτσει και να θρηνήσει μόνη της, λόγω των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού που έπρεπε να τηρηθούν.

Σύμφωνα με τη DailyMail, η οποία επικαλείται πληροφορίες της Telegraph, το προσωπικό της Ντάουνινγκ Στριτ φέρεται να διοργάνωσε πάρτι για να αποχαιρετήσει τον Τζέιμς Σλακ, τον εκπρόσωπο Τύπου του Μπόρις Τζόνσον, αλλά και έναν από τους προσωπικούς φωτογράφους του Βρετανού πρωθυπουργού.

Το αλκοόλ έρεε άφθονο και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πάνω από 30 στελέχη της Ντάουνινγκ Στριτ έφτασαν στο σημείο για να πιουν και να χορέψουν στο υπόγειο και στον κήπο της πρωθυπουργικής κατοικίας.

Εικάζεται, μάλιστα, ότι μια ομάδα καλεσμένων βγήκε στον κήπο γύρω στα μεσάνυχτα, επειδή φοβόντουσαν ότι χύθηκε πολύ κρασί πάνω στο χαλί του υπογείου της κατοικίας, όσο αυτοί χόρευαν ξέφρενα. Η Telegraph γράφει πως ένα από τα μέλη του προσωπικού έκατσε στην κούνια του Γουίλφ, του γιου του Μπόρις Τζόνσον, και την έσπασε.

Την επόμενη ημέρα, το Σάββατο 17 Απριλίου 2021 η Βρετανία θρηνούσε τον χαμό του πρίγκιπα Φίλιππου, όμως τα μέτρα προστασίας ήταν ιδιαίτερα αυστηρά, με τη βασίλισσα να κάθεται και να θρηνεί μόνη της ενώ η είσοδος στην εκκλησία επετράπη σε – μόλις – 30 άτομα, τα οποία έπρεπε να έχουν απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους.

Ήταν στο πάρτι ο Μπόρις Τζόνσον; Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ, ο πρωθυπουργός έλειπε από το βράδυ της Πέμπτης και επέστρεψε εκεί το πρωί του Σαββάτου για την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου. Ωστόσο το κακό έχει γίνει για τον Βρετανό πρωθυπουργό, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση λόγω του Partygate, του σκανδάλου με τα πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdown.

Πηγή: DailyMail