Φωτογραφία «καίει» τη σύζυγο του Μπόρις Τζόνσον εν μέσω θύελλας για τα κορωνοπάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 14:43 Φωτογραφία «καίει» τη σύζυγο του Μπόρις Τζόνσον εν μέσω θύελλας για τα κορωνοπάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ (φωτο αρχείου Reuters)

Μετά τη θύελλα που έχει ξεσπάσει στη Βρετανία με τα πάρτι του Μπόρις Τζόνσον στη Ντάουνινγκ Στριτ, τώρα και η σύζυγός του, Κάρι, καλείται να ζητήσει συγγνώμη για μια φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας, στην οποία φαίνεται πως αγκαλιάζει μια φίλη της εν μέσω πανδημίας, χωρίς να τηρεί το μέτρο της κοινωνικής απόστασης.

Πιο συγκεκριμένα, η Κάρι Τζόνσον, σύζυγός του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, βρισκόταν στο Conduit, ένα πριβέ κλαμπ μελών στο Κόβεντ Γκάρντεν του Λονδίνου, για ένα πάρτι για να γιορτάσει τους αρραβώνες της φίλης της, Άννα Πίντερ. Στη φωτογραφία, που έγινε πρωτοσέλιδο στη Sunday Telegraph, η κυρία Τζόνσον αγκαλιάζει τη φίλη της και προκαλεί αντιδράσεις.

Οι δυο φίλες αγκαλιάζονται σε έναν καναπέ στην είσοδο του ιδιωτικού κλαμπ μελών σε μια έξοδό τους στις 17 Σεπτεμβρίου του 2021, τότε που στη Βρετανία ίσχυε ο «κανόνας των έξι» ατόμων σε εξωτερικούς χώρους ενώ παράλληλα η κυβέρνηση του Λονδίνου καλούσε τους πολίτες να «κρατούν δύο μέτρα απόσταση απ΄όσους δεν είναι μέλη της ιδίας οικογένειας και με όσους δεν συγκατοικούν, όπου είναι δυνατόν».

«Η κυρία Τζόνσον λυπάται για τη στιγμιαία έλλειψη κρίσης στο να αγκαλιάσει για λίγο τη φίλη της ποζάροντας για μια φωτογραφία», υποστήριξε ο εκπρόσωπος στην Telegraph, όπως μεταδίδει η DailyMail. «Η κυρία Τζόνσον ήταν ένα από τα έξι άτομα που κάθονταν έξω και γιόρταζαν τον αρραβώνα μιας φίλης της», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η νέα θύελλα έχει ξεσπάσει εν μέσω αντιδράσεων κατά του Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος κατηγορείται για το σκάνδαλο Partygate, των πάρτι που έγιναν στη Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω πανδημίας και παραβιάζοντας τα μέτρα τα οποία θέσπισε ο ίδιος για την προστασία κατά του κορωνοϊού. Λόγω του Partygate, ο Τζόνσον δέχεται πιέσεις από παντού για να παραιτηθεί τόσο από την ηγεσία των Τόρις όσο και από την κυβέρνηση της χώρας.

Πηγή: DailyMail

Προσαρμοσμένη αναζήτηση