Μαθηματική διάνοια ηλικίας 9 ετών: «Η NASA θα θέλει να τον εκμεταλλευτεί»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 21:39 Μαθηματική διάνοια ηλικίας 9 ετών: «Η NASA θα θέλει να τον εκμεταλλευτεί»

O 9χρονος πέρασε εξετάσεις σε μαθηματικά που διδάσκονται μαθητές επτά χρόνια μεγαλύτεροι.

Ένας μαθητής από την Ουαλία κατάφερε να αποκτήσει το GCSE (General Certificate of Secondary Education) σε ηλικία μόλις εννέα ετών. Ο Λεονάρντο βαθμολογήθηκε με C σε μαθηματικά δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία διδάσκονται μαθητές έξι ή επτά χρόνια μεγαλύτεροι.

Ο εννιάχρονος έδωσε εξετάσεις τον Νοέμβριο και ήδη μελετά για να συμμετάσχει στο υψηλότερο επίπεδο το καλοκαίρι. Η δασκάλα του, Τζέιντ Άσμπρουκ, είπε: «Πιστεύω ειλικρινά ότι έχει το μυαλό που η Nasa θα ήθελε να εκμεταλλευτεί». Οι γονείς του Λεονάρντο, Έμα και Μάικλ Ντελρόσο, δήλωσαν «κατενθουσιασμένοι, χαρούμενοι και υπερήφανοι».

Η μητέρα του συγκεκριμένα σχολίασε: «Είναι σπουδαίο για ένα εννιάχρονο να κάθεται για δύο εξετάσεις 90 λεπτών η καθεμία. Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπήκε στη διαδικασία να δώσει εξετάσεις. Το γεγονός πως τα κατάφερε είναι απλά απίστευτο».

Από την πλευρά του, ο δάσκαλος του Λεονάρντο είπε ότι ο μαθητής του είχε «καταπλήξει» τους πάντες στο δημοτικό του σχολείο με τις ικανότητές του. Εκτός από τα μαθηματικά, ο Λεονάρντο λατρεύει και τη φυσική. «Με τα μαθηματικά και την φυσική, θα είναι ένα όνομα που θα πρέπει να προσέχουμε στο μέλλον», κατέληξε ο Τζέιντ Άσμπρουκ.

πηγή: gazzetta.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση