Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θέλει ψηλότερους σωματοφύλακες, αλλά πιο κοντούς από τον ίδιο!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 22:19 Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θέλει ψηλότερους σωματοφύλακες, αλλά πιο κοντούς από τον ίδιο!

Όλα τα «θέλω» και τα «πρέπει» για τους υποψήφιους σωματοφύλακες του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Κατά καιρούς, πολλές… ιδιοτροπίες, παραξενιές και επικίνδυνες απαιτήσεις έχουν γνωστοποιηθεί για τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Τώρα, έρχεται στο φως της δημοσιότητας ακόμα μία ιδιόμορφη απαίτησή του, που έχει να κάνει με το ύψος που θέλει να έχουν οι άνθρωποι της ασφαλείας του.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με ένα σύνολο εγγράφων που διέρρευσαν που περιέχουν οδηγίες για την ελίτ «Μονάδα 974» –το προσωπικό που είναι επιφορτισμένο με την προστασία του Ανώτατου Ηγέτη και άλλων ανώτερων της Βόρειας Κορέας– σημειώνεται ότι η απαίτηση για το ύψος έχει αυξηθεί κατά 4 ολόκληρα εκατοστά.

Ενώ τα τελευταία χρόνια, οι νεοσύλλεκτοι έπρεπε να είναι 17 ετών και τουλάχιστον 163 εκατοστά ύψος (ή να φτάσουν σε αυτό το ύψος μέχρι να τελειώσει η ανάπτυξή τους), τα νέα πρότυπα ορίζουν τα 167 εκατοστά ύψους,

Το γιατί έχει αλλάξει η απαίτηση για το ύψος των ανθρώπων ασφαλείας του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο ακόμα και μετά την αύξηση, οι σωματοφύλακες θα έχουν μικρότερο ύψος (θα είναι κοντύτεροι) από τον ηγέτης της Βόρειας Κορέας, ο οποίος δηλώνει ότι έχει ύψος 170 εκατοστά. Βέβαια, κάποιες φωτογραφίες που είχαν τραβηχτεί μερικά χρόνια πριν, από μια σύνοδο κορυφής με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν, οδήγησαν ορισμένους παρατηρητές στο συμπέρασμα ότι είναι πιο κοντός από αυτό που δηλώνει.

Πέραν από το ύψος, απαιτείται από τους νέους υποψήφιους για τη φρουρά του Κιμ Γιονγκ Ουν, να έχουν φοιτήσει σε ανώτερο λύκειο και μάλιστα να έχουν αποφοιτήσει με καλούς βαθμούς. Επίσης, πρέπει οι υποψήφιοι να προέρχονται από αγροτικές κοινότητες, ιδανικά από οικογένειες αγροτών ή εργατών. Ο λόγος είναι επειδή θα βρίσκονται αρκετά συχνά και για πολύ καιρό μακριά από το σπίτι και δεν θα μπορούν να επισκέπτονται συχνά τις οικογένειές τους.

Στη Β. Κορέα πιστεύουν πως τα παιδιά από αστικές περιοχές έχουν «υψηλότερη συνείδηση» από εκείνα από τις αγροτικές οικογένειες και είναι λιγότερο πιθανό να αποδεχτούν να γίνουν «ασπίδα» για την ηγεσία της Βόρειας Κορέας.

Φυσικά, δεν συζητάμε οι υποψήφιοι πρέπει να λατρεύουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν και μάλιστα σε σημείο ώστε να είναι πρόθυμοί να θυσιάσουν τη ζωή τους προκειμένου να τον προστατέψουν. Να έχουν γενικότερα «καλό χαρακτήρα» και να συμμετέχουν ενεργά στη βορειοκορεατική κοινωνία. Οι υποψήφιοι καλούνται επίσης να υποβληθούν σε εκτενή έλεγχο για να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχουν προβλήματα με την «πολιτική ή ιδεολογική τους νοοτροπία».

πηγή: gazzetta.gr