Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ κλείνουν ιδιωτικά τζετ για να πάρουν μαζί τα κατοικίδια τους φεύγοντας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 17:57 Κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ κλείνουν ιδιωτικά τζετ για να πάρουν μαζί τα κατοικίδια τους φεύγοντας
Πληρώνουν έως και σχεδόν 26.000 ευρώ, εξαιτίας των περιορισμών για τον κορωνοϊό

Τα αυστηρά μέτρα προκαλούν αυξήσεις στις τιμές για τη μεταφορά φορτίου αλλά και ακυρώσεις πτήσεων. Έτσι, άνθρωποι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να χρησιμοποιήσουν ιδιωτικά τζετ, με κόστος περίπου 25.665 δολάρια για κάθε ιδιοκτήτη με το κατοικίδιό του, σύμφωνα με εταιρείες.

«Υπάρχει τεράστια απαίτηση», δηλώνει ο Κρις Φίλιπς, της Air Charter Service. «Οι άνθρωποι θέλουν να πάρουν μαζί τους τα κατοικίδιά τους (πίσω στις χώρες τους), τις γάτες, τους σκύλους και τα κουνέλια τους και δεν μπορούν να τα πάρουν με τα εμπορικά δρομολόγια», συμπληρώνει.

Αυτό τον μήνα οι αρχές του Χονγκ Κονγκ απαγόρευσαν τις επιβατικές πτήσεις από οχτώ χώρες, στο πλαίσιο των αυστηρότερων περιορισμών για τον κορωνοϊό. Κάτι που οδήγησε σε ένα κύμα ακυρώσεων πτήσεων, ενώ οι αεροπορικές εταιρείες πασχίζουν να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς που αλλάζουν.

Το αυστηρό καθεστώς καραντίνας κάνει κάποιους απόδημους να εγκαταλείπουν την πόλη, ενώ ολοένα περισσότεροι ντόπιοι εντάσσονται στο σύστημα μετανάστευσης που είχαν δημιουργήσει η Βρετανία, η Αυστραλία και ο Καναδάς, όταν ξεκίνησε η πολιτική αναταραχή στο Χονγκ Κονγκ το 2019.

Ο πληθυσμός του Χονγκ Κονγκ μειώθηκε κατά 1,2% το πρώτο εξάμηνο του 2021, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία. Εκείνοι που έχουν τη δυνατότητα παίρνουν τα κατοικίδια μαζί τους, αλλά αυτό γίνεται ολοένα πιο δύσκολο, δεδομένης της παύσης πτήσεων που δημιουργεί ζήτηση για τα ιδιωτικά τζετ.

«Υπάρχει αυτό το νέο κύμα κατά κάποιο τρόπο, στο οποίο άνθρωποι ενώνουν τις δυνάμεις τους για ιδιωτικά τζετ και προσπαθούν να βρουν μία ημερομηνία», λέει ο Φίλιπς.

Κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ κλείνουν ιδιωτικά τζετ για να πάρουν μαζί τα κατοικίδια τους φεύγοντας

Πριν από την πανδημία, οι εισαγωγές και εξαγωγές κατοικίδιων ήταν ισορροπημένες, αλλά τώρα περίπου το 90-95% αφορά εξαγωγές, δηλώνει ο Στιβ Φίμπι, σύμβουλος της εταιρείας μεταφοράς ζώων Ferndale Kennels and Cattery.

«Δεν ξέρουμε πώς θα είναι το μέλλον. Κάθε εβδομάδα έχουμε άλλο ένα αεροδρόμιο που σταματά δρομολόγια», δηλώνει και σημειώνει ότι «αρκετοί» άνθρωποι εξετάζουν την επιλογή των ιδιωτικών τζετ. Συμπληρώνει ότι κοστίζει έως περίπου 19.260 δολάρια η μεταφορά ενός λαμπραντόρ και του ιδιοκτήτη του στη Βρετανία.

Η Pet Holidays αναφέρει ότι κανόνισε 18 πτήσεις με ιδιωτικά τζετ πέρυσι για τη μετεγκατάσταση κατοικίδιων, κυρίως προς τη Βρετανία, αλλά και με προορισμό τον Καναδά, την Ταϊβάν και τη Σιγκαπούρη. Το 2020 δεν είχε κανονίσει καμία τέτοια πτήση, ενώ αναμένει άλλα 20 ταξίδια με ιδιωτικά τζετ για κατοικίδια φέτος.

Από την Dog Express, εταιρεία ταξιδιών για κατοικίδια, λένε ότι έχουν τρεις πτήσεις ιδιωτικών τζετ για ζώα, προς τη Βρετανία, τους επόμενους μήνες. Επίσης, από την PBS International Freight, που συνεργάζεται με εταιρείες ιδιωτικών τζετ, αναφέρουν ότι έχουν δει «μεγάλη αύξηση» της ζήτησης από ανθρώπους που ζουν στο Χονγκ Κονγκ.

Επίσης, η Top Stars Air λέει ότι κανόνισε δεκάδες πτήσεις πέρυσι και ότι τώρα δέχεται περίπου 20 αιτήματα την ημέρα. Έχει προγραμματίσει πτήση προς το Λονδίνο τον επόμενο μήνα για έξι ανθρώπους και επτά κατοικίδια.

Η Ανέτ Σίρμερ, ακαδημαϊκός που ζει στο Χονγκ Κονγκ, σχεδιάζει να εγκατασταθεί στην Ευρώπη τον Μάιο και προσπαθεί να κανονίσει μία πτήση για τους τρεις σκύλους και τη μία γάτα της, μέσω των social media.

«Οι πτήσεις συχνά ακυρώνονται την τελευταία στιγμή, κάτι που το κάνει πραγματικά δύσκολο καθώς τα κατοικίδια πρέπει να έχουν έγγραφα και να ελεγχθούν από κτηνίατρο εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου πριν από την πτήση», επισημαίνει.

Η Μπιάνκα Χο μετέφερε τον σκύλο της, Caviar, στη Βρετανία με ιδιωτικό τζετ αφού περίμενε πάνω από έξι μήνες για μια θέση σε επιβατική πτήση. «Περιμέναμε το εισιτήριο της μεταφοράς του για τόσο πολύ καιρό. Ακόμη κι αν ήταν υπερβολικά ακριβό για εμάς, ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία. Ανησυχούσαμε πολύ με το ότι ο σκύλος θα ήταν στον χώρο του φορτίου για 12-13 ώρες. Είναι πολύ ευαίσθητος», δηλώνει. 

Πηγή: lifo.gr