Ουκρανία: Εντολή των ΗΠΑ για αποχώρηση των Αμερικανών διπλωματών από το Κίεβο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 09:23 Ουκρανία: Εντολή των ΗΠΑ για αποχώρηση των Αμερικανών διπλωματών από το Κίεβο

Ισχυρή σύσταση στους πολίτες να μην ταξιδεύουν στη Ρωσία.

Εντολή να εγκαταλείψουν την Ουκρανία, «εξαιτίας της μόνιμης απειλής ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης» έδωσε η αμερικανική κυβέρνηση στις οικογένειες των διπλωματών των ΗΠΑ που είναι τοποθετημένοι στο Κίεβο, αναφέρει ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Το τοπικό προσωπικό μπορεί να εγκαταλείψει την πρεσβεία εάν το επιθυμεί. Οι Αμερικανοί στην ουκρανική επικράτεια «πρέπει να εξετάσουν τώρα» την αναχώρησή τους με εμπορικές πτήσεις ή άλλα μεταφορικά μέσα» προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ισχυρή σύσταση στους πολίτες να μην ταξιδεύουν στη Ρωσία

Η αμερικανική κυβέρνηση καλεί τους πολίτες των ΗΠΑ να αποφεύγουν να ταξιδέψουν στη Ρωσία «εξαιτίας της έντασης στα σύνορα με την Ουκρανία» ανακοίνωσε χθες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Απευθύνεται «ισχυρή σύσταση» στους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν να μεταβούν στη Ρωσία, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, επικαλούμενο για να δικαιολογήσει την οδηγία αυτή «την πιθανότητα παρενόχλησής τους», ειδικά από τη ρωσική αστυνομία, και «αυθαίρετης εφαρμογής της τοπικής νομοθεσίας».

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση