Πόκερ πολέμου στην Ουκρανία: Το ΝΑΤΟ στέλνει μαχητικά αεροσκάφη και φρεγάτες - "Κινητοποίηση και του ουκρανικού στρατού"

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 16:58 Πόκερ πολέμου στην Ουκρανία: Το ΝΑΤΟ στέλνει μαχητικά αεροσκάφη και φρεγάτες - "Κινητοποίηση και του ουκρανικού στρατού"

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι αναπτύσσουν επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις στην Ανατολική Ευρώπη. Φρεγάτες και μαχητικά αεροσκάφη τίθενται σε ετοιμότητα ως απάντηση στη συνεχιζόμενη στρατιωτική κινητοποίηση της Ρωσίας κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων.

"Η Δανία στέλνει μια φρεγάτα στη Βαλτική Θάλασσα και είναι έτοιμη να αναπτύξει τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-16 στη Λιθουανία για να υποστηρίξει τη μακροχρόνια αεροπορική δύναμη του ΝΑΤΟ στην περιοχή", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

"Η Ισπανία στέλνει πλοία για να ενταχθούν στις ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ και εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής μαχητικών αεροσκαφών στη Βουλγαρία. Η Γαλλία έχει εκφράσει την ετοιμότητά της να στείλει στρατεύματα στη Ρουμανία υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ".

Η συμμαχία είπε επίσης ότι η Ολλανδία έθεσε "ένα πλοίο και χερσαίες μονάδες σε επιχειρησιακή ετοιμότητα", ενώ από τον Απρίλιο θα στείλει δύο μαχητικά F-35 στη Βουλγαρία για να υποστηρίξουν τις αεροπορικές δραστηριότητες της συμμαχίας στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε: "Καλωσορίζω τους Συμμάχους που συνεισφέρουν πρόσθετες δυνάμεις στο ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία και την υπεράσπιση όλων των Συμμάχων, μεταξύ άλλων με την ενίσχυση του ανατολικού τμήματος της Συμμαχίας. Θα ανταποκρινόμαστε πάντα σε οποιαδήποτε επιδείνωση του περιβάλλοντος ασφαλείας μας, μεταξύ άλλων μέσω της ενίσχυσης της συλλογικής μας άμυνας".

Αύξηση των ουκρανικών στρατευμάτων "βλέπουν" οι αυτονομιστές στο Ντόνετσκ

Ο ηγέτης της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR), Ντένις Πουσίλιν, αποκάλυψε ότι μεγάλος αριθμός Ουκρανών στρατιωτών έχει συγκεντρωθεί στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Πουσίλιν, αυτή τη στιγμή περίπου 120.000 Ουκρανοί στρατιώτες φαίνονται κοντά στη γραμμή επαφής στην περιοχή του Ντόνμπας στην ανατολική Ουκρανία. "Αυτό που παρατηρούμε και δεν εμπίπτει στις σταθερές μετακινήσεις, δηλαδή στο σταθερό ποσοστό στρατιωτικών δυνάμεων που βλέπουμε εδώ και τρεισήμισι μήνες", υποστήριξε, διευκρινίζοντας ότι οι στρατιωτικοί απέχουν περίπου 100 χιλιόμετρα από το σύνορα με τη Ρωσία.

Ο Πουσίλιν εξήγησε ότι η μεγάλη συγκέντρωση ουκρανικού στρατού και όπλων κοντά στη γραμμή επαφής δεν οφείλεται σε σχέδια της Ουκρανίας να προστατευθεί από μια ρωσική "εισβολή", αλλά για να διευκολύνει μια"επίθεση στη Δημοκρατία του Ντόνμπας [που περιλαμβάνει τις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ] ανά πάσα στιγμή".

Πηγή: thetoc.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση