Πόλεμος στην Ουκρανία: Με φορτηγά καταφτάνει το δορυφορικό ίντερνετ του Ελον Μασκ - Πώς θα βοηθήσει τους Ουκρανούς

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 09:29 Πόλεμος στην Ουκρανία: Με φορτηγά καταφτάνει το δορυφορικό ίντερνετ του Ελον Μασκ - Πώς θα βοηθήσει τους Ουκρανούς

Οι οδηγοί των φορτηγών που έχουν αναλάβει την μεταφορά και παράδοση τους περνούν μέσα από τις μυστικές τοποθεσίες προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί από τις δυνάμεις του ρωσικού στρατού

Τεράστιες ποσότητες τερματικών της Space X που θα δώσουν την δυνατότητα πρόσβασης στο δορυφορικό διαδίκτυο λαμβάνει τις τελευταίες ώρες ο Ουκρανικός στρατός.

Τα τερματικά μαζί με τον υπόλοιπο εξοπλισμό καταφθάνουν μέσα σε καλά σφραγισμένες κούτες και οι οδηγοί των φορτηγών που έχουν αναλάβει την μεταφορά και παράδοση τους, περνάνε μέσα από τις μυστικές τοποθεσίες προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί από τις δυνάμεις του ρωσικού στρατού που έχει περικυκλώσει πόλεις και χωριά.

IMG-3e812a97adf8e64c5d447eb53d9ebaf8-V

Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός προηγμένης τεχνολογίας θα βοηθήσει τους Ουκρανούς να ενισχύσουν τον κυβερνοστρατό τους και θα ενώσει τις βομβαρδισμένες από τον ρωσικό στρατό πόλεις στις οποίες έχουν καταρρεύσει οι τηλεπικοινωνίες, κάνοντας πραγματικότητα την υπόσχεση του επικεφαλής της Space X, Έλον Μασκ, να παρέχει έμπρακτη στήριξη στον ουκρανικό λαό, με ειδικούς σταθμούς Starlink και πρόσβαση στο δορυφορικό Διαδίκτυο.

VideoCapture_20220315-223042
Ο διοικητής των ουκρανικών στρατευμάτων στη Ζαπορίτσα κρατά στα χέρια του τα τερματικά του Ελον Μασκ

 
 

 

Το Starlink δεν είναι το ίδιο με ένα σήμα κινητού τηλεφώνου ή 5G. Επιτρέπει σε ένα σπίτι, μια επιχείρηση ή μια απομακρυσμένη τοποθεσία να συνδεθεί στο διαδίκτυο μέσω δορυφόρου.

Παράλληλα, η SpaceX στοχεύει σε καθυστέρηση κάτω των 20 χιλιοστών του δευτερολέπτου.

Σε αντίθεση με το δορυφορικό διαδίκτυο που παρέχεται σήμερα, η Starlink υπόσχεται σταθερή σύνδεση με υψηλές ταχύτητες αλλά και εξαιρετικά χαμηλό χρόνο απόκρισης.

Πηγή: protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση