Σι Τζινπίνγκ σε Μπάιντεν για την Ουκρανία: Ο πόλεμος δεν είναι προς το συμφέρον κανενός

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 17:32 Σι Τζινπίνγκ σε Μπάιντεν για την Ουκρανία: Ο πόλεμος δεν είναι προς το συμφέρον κανενός

Υπερ του τερματισμού της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία εμφανίστηκε σύμφωνα με τα Κινεζικά ΜΜΕ ο Πρόεδρος της χώρας Σι Τζινπίνγκ, σε βιντεοκλήση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. 

Ένας πόλεμος «δεν είναι προς το συμφέρον κανενός», δήλωσε σήμερα ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Κατά τη διάρκεια αυτής της τηλεφωνικής συνομιλίας, ο Αμερικανός πρόεδρος επρόκειτο να ζητήσει απο τον Σι να πάρει αποστάσεις από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Η κρίση στην Ουκρανία είναι κάτι που δεν θέλουμε να δούμε», είπε ακόμα ο Σι.

Ο Σι είπε ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ πρέπει να καθοδηγήσουν τις διμερείς σχέσεις στον σωστό δρόμο και και οι δύο πλευρές θα πρέπει επίσης να επωμιστούν τις δέουσες διεθνείς ευθύνες και να καταβάλουν προσπάθειες για την παγκόσμια ειρήνη.

Περισσότερα δεν έχουν γίνει γνωστά για την συνομιλία των δυο ανδρών που ξεκίνησε στις 16:03 και ολοκληρώθηκε στις 17:52 ώρα Ελλάδος. Είναι η πρώτη επικοινωνία τους εδώ και πολλούς μήνες.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση