Πόλεμος στην Ουκρανία: 222 νεκροί εκ των οποίων 56 άμαχοι στο Κίεβο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 19:35 Πόλεμος στην Ουκρανία: 222 νεκροί εκ των οποίων 56 άμαχοι στο Κίεβο

Από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία πριν τρεις εβδομάδες 222 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Κίεβο εκ των οποίων 56 άμαχοι και ανάμεσά τους 4 παιδιά.

Συνολικά 889 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 241 αμάχων, έχουν επίσης τραυματιστεί στο Κίεβο από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου, ανέφερε το δημαρχείο στο Telegram.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι 18 παιδιά, τρεις οδηγοί ασθενοφόρων και ένας γιατρός σε επείγοντα περιστατικά, σύμφωνα με το δημαρχείο, το οποίο ανέφερε επίσης ζημιές σε 36 κτίρια κατοικιών και δέκα σχολεία.

Ρωσικά στρατεύματα έχουν πάρει τον έλεγχο ορισμένων περιοχών γύρω από το Κίεβο, το οποίο επιδιώκουν να περικυκλώσουν, αλλά η προέλασή τους αυτή τη στιγμή έχει σταματήσει, σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό.

Το Κίεβο κατηγορεί τις ρωσικές δυνάμεις ότι εξαπολύουν σχεδόν καθημερινά πλήγματα εναντίον κατοικημένων περιοχών της πρωτεύουσας, τις περισσότερες φορές τα ξημερώματα, μια τακτική που οι ουκρανικές αρχές καταγγέλλουν ότι έχει ως στόχο να τρομοκρατήσουν τον πληθυσμό και να αποθαρρύνουν τους υπερασπιστές της πόλης.

Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, μεμονωμένες επιθέσεις σε πολυκατοικίες έχουν σκοτώσει τουλάχιστον επτά ανθρώπους συνολικά, εκ των οποίων έναν σήμερα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Το Κίεβο είχε σχεδόν 3,5 εκατομμύρια κατοίκους πριν από τον πόλεμο, αλλά σχεδόν οι μισοί από τους κατοίκους έχουν εγκαταλείψει την πόλη από την έναρξη της εισβολής, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ουκρανικών αρχών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση