Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Για εμένα, δεν ήταν άνθρωποι» λέει για τα θύματά του ο «δολοφόνος κλόουν» σε ανατριχιαστικές ηχογραφήσεις

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Απριλίου 2022 14:53 «Για εμένα, δεν ήταν άνθρωποι» λέει για τα θύματά του ο «δολοφόνος κλόουν» σε ανατριχιαστικές ηχογραφήσεις

Ο Τζον Γουέιν Γκέισι, ένας από τους πιο διαβόητους serial killer της Αμερικής, «αποκαλύπτεται» μέσα από ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του Netflix - Μιλώντας από το κελί του θανατοποινίτη εξήγησε πώς ξεγελούσε τα θύματά του, τους αστυνομικούς και ολόκληρη την κοινωνία - 29 από τα 33 θύματά του βρέθηκαν θαμμένα κάτω από το σπίτι του.

Αυτοδημιούργητος, δουλευταράς, εξυπηρετικός γείτονας και υπεράνω κάθε υποψίας. Αυτό ήταν το προφίλ που ο Τζον Γουέιν Γκέισι, ένας από τους πιο διαβόητους serial killer των ΗΠΑ, είχε χτίσει επιμελώς και πρόβαλλε με κάθε ευκαιρία, προκειμένου να κρατήσει κρυφή τη φρικιαστική δράση του που οδήγησε στον θάνατο πάνω από 30 νεαρούς άνδρες και ανήλικα αγόρια τη δεκαετία του '70.

Τριάντα χρόνια έχουν περάσει από την εκτέλεση του Γκέισι, ο οποίος αποκαλείται από τα αμερικανικά media και δολοφόνος-κλόουν ή «Πόγκο» εξαιτίας της περσόνας που είχε δημιουργήσει για να διασκεδάζει τα παιδιά της γειτονιάς του, στα μεγάλα πάρτι που οργάνωνε στην αυλή του. Στο νέο συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του Netflix «Conversations With a Killer: The John Wayne Gacy Tapes», ο Γκέισι αφηγείται ουσιαστικά ο ίδιος την ιστορία του με ανατριχιαστική ειλικρίνεια, μέσα από ηχογραφήσεις από το κελί του θανατοποινίτη όπου περίμενε με αγωνία να γραφτεί ο επίλογός της.

Πρόκειται για υλικό που βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτει πόσο διεστραμμένος, πανούργος και κυνικός ήταν ο Τζον Γουέιν Γκέισι, ένας ανδρας που έκρυβε την ομοφιλοφιλία του κάτω από τη «βιτρίνα» του οικογενειάρχη, αναζητούσε την κοινωνική αναγνώριση και την εξουσία μέσω της πολιτικής, και αντλούσε σεξουαλική ηδονή από τη δολοφονία των νεαρών, ανυποψίαστων θυμάτων του.

Στις ηχογραφήσεις που φέρνει στο φως το ντοκιμαντέρ, ο Γκέισι ακούγεται να καυχιέται στους δικηγόρους τους για τον τρόπο που ξεγελούσε τους αστυνομικούς στη διάρκεια της εξαετούς δολοφονικής δράσης του και να παραδέχεται ότι ορισμένα θύματά του δεν τα έβλεπε καν... ως ανθρώπους. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα 29 από τα 33 (γνωστά) θύματά του βρέθηκαν θαμμένα στον χώρο κάτω από το πάτωμα του σπιτιού του, μια μακάβρια «συλλογή» από πτώματα που ο ίδιος θεωρούσε ότι δεν είχε δικαίωμα να αγγίξει κανείς άλλος...

Ο Γκέισι αναζητούσε τα θύματά του όχι μόνο στον κύκλο του (αρκετοί από τους νεαρούς που βρέθηκαν θαμμένοι κάτω από το σπίτι του είχαν εργαστεί ένα διάστημα στην εταιρεία του, που έκανε ανακαινίσεις) αλλά και στους κακόφημους δρόμους όπου πολλά ανήλικα, άστεγα παιδιά πουλούσαν το κορμί τους για μερικές δεκάδες δολάρια. «Μήπως επειδή αναζητούσα συνεχώς διαφορετικά άτομα για σεξ, ανέπτυξα τελικά μίσος για εκείνα;» ακούγεται να διερωτάται στις ηχογραφήσεις ο Γκέισι. Και συνεχίζει: «Αγόραζες το κορμί τους για μία ώρα, δύο ώρες, για να το κάνεις ό,τι ήθελες. Για εμένα, δεν ήταν καν άνθρωποι. Είναι σαν να πηγαίνεις σε ένα κατάστημα, να αγοράζεις κάτι και αν αποφασίσεις ότι δεν σου αρέσει και θες να το σπάσεις, μπορείς να το κάνεις επειδή το έχεις πληρώσει».

Πολλά είναι τα στιγμιότυπα που παγώνουν το αίμα στο ντοκιμαντέρ του Netflix που αποτελείται από τρία μέρη. Ιδιαίτερα φρικιαστική είναι πάντως η περιγραφή του Γκέισι για το πώς κατάφερνε να πείθει να νεαρά αγόρια που έφερνε σπίτι να φορέσουν μόνα τους τις χειροπέδες, υπογράφοντας ουσιαστικά την καταδίκη τους. Ο σαδιστής Γκέισι έβγαζε τις χειροπέδες του για να δείξει στους καλεσμένους του ένα μαγικό κόλπο, και αφού απελευθερωνόταν ο ίδιος με τα κλειδιά που είχε κρυμμένα στο χέρι του, προσφερόταν να δείξει το «τρικ» στον άτυχο νεαρό που είχε βάλει στο στόχαστρο. Εκείνος, ανυποψίαστος, δεχόταν, και ξαφνικά βρισκόταν αντιμέτωπος με ένα τέρας που θα τον βασάνιζε μέχρι να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Μερικά από τα θύματα του δολοφόνου-κλόουν:


Πηγή: netflix